I Malmköping drar firandet på Hembygdsgården i gång klockan 14. Malmköpingortens Hembygdsförening ordnar dans och lekar kring stången.

14:00 är även tiden som gäller i Sparreholm och platsen är hembygdsgården vid Båvens strand. Hyltinge hembygdsförening står för arrangemanget som varar fram till 17.

På Bettnas föreningsgård fortsätter ortens PRO-förening samarbetet med hembygdsföreningen som inleddes med julmarknaden i december. Tillsammans skakar de liv i midsommarfirandet som legat nere några år.

Det startar klockan 13 och vara i tre timmar, det blir dans kring stången, tipspromenad, fiskdamm, kaffeservering och mer därtill.

I Vadsbro sker firandet vid skolan bredvid kyrkan. Bettna församling hälsar välkomna till dans, tipspromenad och kaffe.

Sveaparken är samlingspunkten för den som vill fira midsommar i Flen. Här startar begivenheterna klockan 13 men redan två timmar tidigare kan man vara med och klä midsommarstången. Det blir sedan traditionsenligt firande med musik från Flens spelmansgille, dans och lekar till klockan 15.

Arrangörerna ABF, NBV, kommunen, Svenska Kyrkan och Tillsammansgruppen rekommenderar att man tar med sina egna blomster och picknickkorg.

På lördagen håller Årdala hembygdsförening sitt midsommardagsfirande i lantlig miljö på hembygdsgården. Start klockan 14.