Flen: För den som vill fira midsommar i Flen är det Sveaparken som gäller. Det blir ett traditionellt firande med start klockan 13; resning av midsommarstång, gemensam dans, musik av Flens spelmansgille samt dansuppträdande av folkdansare från Flen. De som önskar är välkomna att vara med och klä stången från klockan 11. Arrangörer är Flens kommun, ABF, NBV, Flen Helgesta-Hyltinge församling, folkdansare från Flen och Flens spelmansgille.

Årdala: Hembygdsföreningen inleder sitt midsommarfirande med gudstjänst på Logen på midsommardagen klockan 14. En halvtimme senare blir det musik och dans kring majstången under ledning av Göran Ståhl och Kerstin Lindqvist. Det serveras bland annat kaffe, korv och glass och några av aktiviteterna är chokladhjul, luftgevärsskytte samt pilkastning. Fri entré upp till 15 år och de som har hembygdsdräkt, annars 40 kronor.

Bettna: Firandet sker på Föreningsborg mellan klockan 14-17 med dans kring stången och tipspromenad, fiskdamm, pilkastning och andra roliga aktiviteter. För musiken står Sören Gustavsson. Nytt för i år är fri dans med Kenneth Hertz orkester från Uppsala som pågår mellan klockan 18-22. Arrangörer är PRO och hembygdsföreningen.

Vadsbro: Här firas det vid Vadsbro kyrka mellan klockan 14-16 med dans kring midsommarstången, tipspromenad och kaffeservering.

Mellösa: Firandet drar i gång vid hembygdsgården klockan 13, men de som vill vara med och klä stången är välkomna med blommor från 12.30. Det blir lekar och dans kring majstången.

Malmköping: Här kläs stången vid hembygdsföreningen från klockan nio på morgonen och alla som vill är välkomna att hjälpa till med blommor och blad. Klockan 14 är det stångresning som följs av dans och lekar. Malmabygdens spelmän står för musiken. Servering där man bland annat kan köpa läsk kyld med is som togs upp från Hosjön i februari.

Sparreholm: Traditionsenligt midsommarfirande vid hembygdsgården på udden i sjön Båven. Firandet inleds klockan 14 med musikunderhållning och Spelorrarna på scen. Klockan 15 är det stångresning och Kerstin Lindkvist Ekholm leder ringdans och danslekar.

Blacksta: Midsommargudstjänst med Gunilla Thelin och Flensbygdens spelmansgille i skolträdgården vid kyrkan klockan 11. Alla bjuds på kaffe och jordgubbstårta.