– Man hotar med att publicera filmer som ska visa att jag onanerat framför datorn. Jag har inget att dölja. Härom dagen var sista chansen att betala men naturligtvis gjorde jag inte det.

Mannen beskriver mejlen, som är skrivna på svenska, som mycket obehagliga. Han vill uppmana andra att inte falla i fällan. Själv överväger han att polisanmäla brottsförsöket.

Tillvägagångssättet påminner mycket om den sortens bluffmejl som svensk polis varnade för i somras. Utpressaren eller utpressarna hade i de fallen kommit över sina offers lösenord och använde detta som påtryckningsmedel.

I meddelanden skrivna på engelska ställdes offren inför ultimatum: betala eller så skulle webbkamerafilmen skickas till offrens nära och kära. I vissa fall uppgick betalkravet till mer än 25 000 kronor.

Enligt polisen har ett antal fall av bedrägeriförsök med liknande brottsmodus skett i KFV-regionen under hösten.

I veckan polisanmälde en man från Flen ett liknande fall.

Mannen, som är i 65-årsåldern, ska ha blivit uppmanad att betala 500 euro i Bitcoins, för att inte bli avslöjad som porrsurfare. Men mannen menar att han inte har varit inne på intima sajter och inte har något att vara rädd för.

Han betalade ingenting och polisanmälde i stället händelsen som bedrägeriförsök.