Emelie Königsson Jonsson och Jerry Persson, som båda är instruktörer på Friskis och svettis i Flen, kommer att hålla i det 75 minuter långa yogapasset till förmån för Barncancerfonden.

‒Alla kan vara med, oavsett om man är nybörjare eller van vid att yoga. Syftet är inte att prestera utan att ha roligt tillsammans, säger Emelie Königsson Jonsson.

Det kostar 100 kronor att delta i passet och man behöver inte vara medlem på Friskis och svettis för att vara med.

Artikelbild

Emelie Königsson Jonsson är en av de två ledarna som håller i Yoga of hope i Flen.

‒Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden, säger Emelie Königsson Jonsson.

Passet hålls i Skjortan i Flen och startar klockan tio under lördagen. För att delta anmäler man sig på Yoga of hopes hemsida och klickar sig fram till klassen i Flen.

‒Har man svårt att anmäla sig kan man också komma i god tid till passet och så hjälper vi till med att göra det, men vi kommer inte att kunna ta kontanter.

Det var när Emelie Königsson Jonsson såg ett inslag om Yoga of hope på TV som idén om att arrangera ett pass för välgörenhet i Flen väcktes.

‒Jag pratade med Jerry Persson och vi bestämde oss för att hålla i passet tillsammans.

Hon berättar att passet kommer att vara en blandning mellan Vinyasayoga, vilket hon brukar lära ut, och Hathayoga som Jerry Persson undervisar i. Då Hathayoga är mer lugnt och Vinyasayoga har mer intensitet så kommer passet att innehålla båda delarna.

‒Man gör yogan på sin egen nivå och det går anpassa övningarna. Man kan vara i vilken ålder som helst, det är inte anpassat för barn men om man skulle vilja ta med hela familjen så går det också bra, säger Emelie Königsson Jonsson.

Vid lunchtid på fredagen hade femton personer anmält sig till passet.

‒Så vi har redan samlat in 1500 kronor. Men jag hoppas att det kommer att komma fler, jag tror att många bestämmer sig i sista stund.

Hur känns det inför passet?

‒Det kommer att bli en helt ny dimension och en gemenskap i att man går ihop och gör något tillsammans för ett gott ändamål. Det känns bra att hjälpa till på de sätt man kan.

Det är första gången som Yoga of hope anordnas i Flen. Tidigare i år har även Run of hope gått av stapeln i både Flen och Malmköping, där deltagarna springer för att samla in pengar till Barncancerfonden.