På måndag startar Flens filmstudio för i höst. Filmstudion har cirka 100 medlemmar som träffas varannan måndag för att titta på film i Sagabiografen i Flen.

– Innan jag gick med i filmstudion gick jag på bio en gång om året eller vart annat år och såg någon storfilm. Men nu kommer jag i väg på bio, ser fram emot det och så är det socialt att vara med i filmstudion, säger Göran Lundquist, som sitter i studions styrelse.

I höst har de valda filmerna röstats fram av medlemmarna. Allra flest ville se The Death of Stalin som är en satirisk film av Armando Iannucci. Det är också den filmen som kommer att visas på måndag. Näst flest röster fick Darkest Hour, som handlar om de dagar i maj 1940 som ledde till att Winston Churchill blev premiärminister. Filmen visas den 26 november.

Visas i höst gör också bland andra den romantiska komedin Let the Sunshine in av Claire Denis och dramat Three Billboards Outside Ebbing Missouri av Martin McDonagh.

Filmföreningen kan välja filmer från Sveriges förenade filmstudios filmbibliotek.

– Man måste säga att vi visar lite smalare filmer. Storfilmerna har de flesta redan sett på biograferna men de här filmerna kommer inte till biograferna. Åtminstone kommer smala filmer inte hit till Flen, säger Göran Lundquist.

För den som vill gå med i Flens filmstudio är det bara att dyka upp vid Sagabiografen på måndag innan filmstudions visning. Man betalar en terminsavgift och får sedan se åtta filmer.