För två och ett halvt år sedan köpte Josephine Söderlindh och hennes man Båven country lodge. Efter en totalrenovering planerade de att sälja anläggningen, men de ändrade sig och bestämde sig för att ta upp driften igen. Sedan oktober i år är Pia Rydberg anställd som driftsansvarig.

‒Jag var mammaledig fram till i somras. Med reklambranschen i ryggen kändes det spännande och roligt med en ny utmaning, säger Josephine Söderlindh.

Båven country lodge har nu nyöppnats efter en totalrenovering.

Artikelbild

Båven country lodge.

‒Ja, vi var egentligen inte direkt ute och letade efter en stor konferensanläggning, mer ett sommarhus. Men flera vägar ledde till Båven den sommaren, och till en konferensanläggning med oerhörd potential. Där var den, chansen att skapa något jag och min man själva hade sökt tidigare. En plats där nära och kära fick plats under ett och samma tak, en privat oas där man skulle kunna få styra och planera sin egen tillställning. Det var ett renoveringsbehov utanför denna värld, men vi såg att möjligheterna var stora, säger Josephine Söderlindh.

Konferensanläggningen hyrs ut per dygn, och har 52 rum med egna badrum, familjehus, separat svit, restaurangkök, disco och ett soldäck för 200 personer. Anläggningen har en festsal och ett konferensrum där 148 sittande gäster får plats.

‒Målgruppen för de som hyr anläggningen är större sällskap, för bröllop, konferenser och större fester, säger Pia Rydberg.

När man hyr konferensanläggningen ordnar man själv sin catering. Josephine Söderlindh och Pia Rydberg berättar att de har ett flertal cateringföretag de brukar rekommendera, men de vill också att gästerna ska ha möjlighet att bestämma mycket själva.

‒Det var något jag själv saknade när jag skulle gifta mig. Man vill kanske inte behöva välja mellan tre fasta menyer, utan man vill kanske ha paella till allihop eller vill grilla till gästerna. Vill man det så ska man kunna det. Det här ska vara en plats där man kan slappna av och man ska kunna ha vilket tema man vill, säger Josephine Söderlindh.

‒Många av de som har varit intresserade av att hyra anläggningen säger att det är ett hål som fylls och att det här är unikt, säger Pia Rydberg.

Renoveringen har varit en stor process, men helt klart värt det enligt Josephine Söderlindh.

‒När jag bestämde mig för att satsa på det här så visste jag inte att det skulle ge mig så mycket och vara så roligt som det är, säger hon.