Loftets ägare har fram till den sjätte november på sig att överklaga länsstyrelsens beslut. Om domen överklagas är det Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt som får avgöra ärendet.
– Vi kommer att överklaga, absolut. Länsstyrelsen är ingen domstol. Jag vill inte ens uttala mig innan en domstol har tagit beslut, säger Stefan Carlsson, driftchef på Loftet.
I dag bor det enligt Stefan Carlsson 120 personer på Loftet.
– Migrationsverket sänkte i september antalet kvadratmeter som varje person ska ha. Jag hade kunnat belägga med över 170 personer. Alla som jag känner till som driver boenden har tackat ja. Jag valde att tacka nej av två anledningar, för kommunens skull och för att migranterna inte ska bo i en skokartong, säger Stefan Carlsson.
Nu är frågan hur migrationsverket agerar när asylboendet Loftet, som myndigheten anlitar, kan komma att stängas.
– Nu väntar vi på om det kommer ett överklagande. Om beslutet ska gälla omedelbart då rättar vi oss efter det, säger Cecilia Gylling Lindkvist, chef för rättsenheten på migrationsverket.
Vad finns det för beredskap för att ta hand om de asylsökande som bor på Loftet?
– Vi får se över var det finns lediga platser. Vad jag vet är de som arbetar ute i verksamheten på migrationsverket beredda på det.
Vad Cecilia Gylling Lindkvist känner till har det tidigare inte prövats i Mark- och miljööverdomstolen något fall där hotell används som asylboende.
– Juridiskt sett är det här en mycket intressant fråga. Det är en jätteviktig fråga om det behövs bygglov eller inte, säger Cecilia Gylling Lindkvist.