På Lindersborgs bygdegård driver skolkamraterna Sara Andersson, Linn Edeskans och Julia Andersson Humle och Dumles sommarcafé.
Det är trions första sommarjobb och de lockades av tanken att få göra något de själva valt.
– Saras mormor rekommenderade det till oss och vi kände att det kunde vara roligt, säger Julia Andersson.
Mormor heter Solveig Pettersson och hon, måhända något partiskt, prisar sitt barnbarns bakande som på bygdegården sker efter beställning.
– Och de har tagit fram dukar från 40-talet som Mary Johansson gjort. De har legat här i ett skåp och jag tycker det är fint när man kan använda det gamla och visa upp det, säger hon.
– Det blir mest kanelbullar och bröd som jag bakar. Vi har delat upp det så att jag är mest i köket, Julia är alltid ute i kassan och Linn lite överallt. Det är riktigt skoj och vi kan tänka oss att göra det nästa år också, säger Sara Andersson.
De säger alla att arbetet gått över förväntan vilket lett till utökade öppettider.
– Nu kommer vi ha öppet på helgerna också, det är inget krav från RS (Roligaste sommarjobbet) men vi tror det kommer mer folk då. Det här jobbet ger bra erfarenheter, säger Julia Andersson.
Caféet har varit öppet sedan i måndags och är så i två veckor till. Vännerna har redan dragit värdefulla lärdomar av kaféverksamhet innebär.
– Vi har lärt oss att vara lite mer förberedda och inte bli så överraskade. Vi brukar tänka att det inte är någon här redan när vi kommer på morgonen. Och alltid när jag går ut står det någon vid kassan, det har hänt flera gånger, säger Linn Edeskans.
Bygdeföreningens ordförande Per Pettersson är också nöjd med att caféet kommit till gården.
– Vi tycker det är jättekul att ungdomarna har hittat hit, det är ett lyft för bygdegården och vi ställer gärna upp och lånar ut lokalen till dem, säger han.
Syftet med Roligaste sommarjobbet är att ungdomar mellan 15 och 20 år får en chans att förverkliga sina jobbidéer vilket förhoppningsvis ska sporra till att utveckla affärssinne och intresse för företagande.
Initiativet startades i Uppsala för sju år sedan och har sedan vuxit och hållits i 25 olika kommuner. Förra året deltog sammanlagt 600 ungdomar som under en kickoff får utbildning i försäljning och ekonomi, marknadsföring och retorik. Under kickoffen får de också en chans att sälja in sina idéer för en jury.
– Vi kom inte på vad vi skulle göra förrän två tre veckor innan kickoffen. Men då började vi planera upp allt och hörde oss för med familjemedlemmar vad de skulle vilja ha på ett café, säger Linn Edeskans.
I Flen är 30 ungdomar engagerade och säljer allt från husmålning och armband till egentillverkad fiskeutrustning, smycken och barnpassning.