ArmbrytarfĂ€stet Flen – nu med tvĂ„ klubbar

Flen Àr ett av Sveriges frÀmsta armbrytarfÀsten. Det har historiken visat och det faktum att det i dag finns tvÄ klubbar pÄ orten.

Zilan Merzan och Linus Knutsson har kopplat grepp, Jonathan Pettersson ser pÄ. Trion kliver i dag in i armbrytnings-VM i Polen.

Zilan Merzan och Linus Knutsson har kopplat grepp, Jonathan Pettersson ser pÄ. Trion kliver i dag in i armbrytnings-VM i Polen.

Foto: David Gagnert Dalgren.

Flens kommun2019-12-05 06:44

I dag inleds armbrytnings-VM i Polska Rumia. Flen representeras av sju armbrytare – frĂ„n tvĂ„ olika klubbar. Kuriren trĂ€ffade tre av dem som tĂ€vlar för Flen sport och hĂ€lsa IF innan avfĂ€rden till Polen.

– Det ska bli kul att se hur man ligger till mot den internationella eliten, sĂ€ger 23-Ă„rige Jonathan Pettersson som tĂ€vlar i seniorklassen.

Han Àr debutant i internationella sammanhang, precis som 18-Ärige Linus Knutsson och 13-Äriga Zilan Merzan. I en mÄnad har de legat i hÄrdtrÀning och bland annat slipat pÄ vinklar och starter. Jonathan Pettersson har brutit arm i ungefÀr tvÄ Är och kom i vÄras tia pÄ SM. Linus Knutsson har ett Är bakom sig som armbrytare och plockade hem ett silver under sin SM-debut.

– Det kĂ€nns lite konstigt att Ă„ka pĂ„ VM eftersom jag inte har hĂ„llit pĂ„ sĂ„ lĂ€nge, men det ska bli kul att fĂ„ se hur det Ă€r, sĂ€ger Linus Knutsson som tĂ€vlar i J18-klassen.

Zilan Merzan, som tĂ€vlar i J15-klassen, mĂ„ vara yngst i trion men hon Ă€r trots det mest rutinerad. 

– Jag började bryta arm Ă„ret jag skulle fylla tio och min andra tĂ€vling var SM som jag vann. DĂ„ fick jag titeln Sveriges starkaste 11-Ă„ring, sĂ€ger Zilan Merzan som vann SM Ă€ven i Ă„r.

 Zilan Merzan siktar pĂ„ medalj och Jonathan Pettersson tror att alla tre kan hĂ€vda sig bra i Polen. 

– Det finns goda chanser för placeringar för alla tre, sĂ€ger Jonathan Pettersson.

Totalt Äker fem tÀvlanden frÄn Flens sport och hÀlsa IF till VM, de andra tvÄ Àr Elin KÄlbÀck och Amanda Kristensson. Dessutom bidrar ortens andra klubb, Flen armfigthers, med tvÄ tÀvlanden Marlene Lindgren och Camilla KÀttström, bÄda i mastersklassen.

Felicia Eklund var med och grundade Flen armfighters för ungefÀr 15 Är sedan och Àr Àven grundare till Flen sport och hÀlsa som sÄg sitt ljus för Ätta Är sedan. För drygt tvÄ Är sedan blev Flens sport och hÀlsa Àven en idrottsförening och vid sidan av funktionell fitness tillkom sedermera Àven armbrytning.

Resultatet blev tvÄ armbrytningsklubbar i Flen, men det finns ingen rivalitet eller konkurrens mellan dem. Ytterligare ett bevis pÄ Flens framskjutna position inom armbrytningen. Det vittnar Àven mÀngder av SM- och VM-medaljer genom Ären om.

– Det Ă€r för att vi har brunnit sĂ„ mycket och aktivt byggt upp och jobbat för det hĂ€r. Vi har varit duktiga och inte bara fokuserat pĂ„ oss sjĂ€lva utan Ă€ven att hjĂ€lpa andra, sĂ€ger Felicia Eklund.

Zilan Merzan, Jonathan Pettersson och Linus Knutsson Àr tre av fem tÀvlanden frÄn Flen sport och hÀlsa som deltar i armbrytnings-VM.
Zilan Merzan, Jonathan Pettersson och Linus Knutsson Àr tre av fem tÀvlanden frÄn Flen sport och hÀlsa som deltar i armbrytnings-VM.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!