Nu leder hon en populär eftermiddagsgympa i Skjortan, dit ett femtiotal pensionärer vallfärdar för att motionera varje vecka.

– Det är nog det roligaste jag någonsin gjort, berättar Ann Lund, pensionär och gympaledare om sitt val att utbilda sig till gympaledare.

För fyra år sedan startade hon eftermiddagsgympa i Skjortan, där är alla åldrar välkomna. Men då det är på dagtid, så är det mest pensionärer på plats.

Artikelbild

– Vi behöver röra på oss när vi blir äldre, säger Ann Lund.

Både innan och efter passet är det en bra stämning i gruppen.

– Många kommer hit för det sociala, så de kommer lite tidigare ibland och står och pratar innan gympan. Det känns jätteroligt, säger Ann Lund.

Under måndagen slog Ann rekord, hela 60 personer hade kommit iklädda gympakläder för att delta. Till musik inleds uppvärmningen med några varv joggning i lokalen. Därefter varvas dans, armhävningar och rörelser till både gammal och ny musik.

Artikelbild

– Man får ta i, mer eller mindre, utefter sina egna förutsättningar, berättar Ann Lund.

En av deltagarna är Jan-Eric Sterne, som berättar att det mest varit kvinnor på plats och få män.

Artikelbild

– Men vi har blivit fler de senaste veckorna, nu är vi 8-9 stycken män som deltar. Det är kul, annars brukar det vara svårt att få hit gubbar, säger han och skrattar.

– Det är många som är nya i Flen som kommer hit och lär känna varandra, berättar Jan-Eric Sterne.

Artikelbild

För två veckor sedan, på Flens idrottsgala, så delades det ut fyra stipendier utöver de framröstade vinnarna. Bland annat ett ledarstipendium, som i år delades mellan Ann Lund, för hennes gympapass och Thord Jansson, som leder barngympa i Malmköping.

– Jag blev snopen, men väldigt hedrad och glad över stipendiet, säger Ann Lund.

Stipendierna delas ut av Flens kommun och vem som får stipendierna beslutar samhällsbyggnadsnämnden.