Det var efter midnatt natten mot lördagen som polis och ambulans larmades till en plats där ett misstänkt våldsbrott hade skett. Polisen påträffade en man som var avliden. En kvinna i 35-årsåldern greps och hon anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under måndagen fick Robert Eriksson, chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Nyköping, ta över ärendet. Han är mycket förtegen om det misstänkta mordet. Han vill inte säga om eller hur den misstänka och den avlidne mannen känner varandra.

‒Det vi kan säga är att det är en person avliden och en person anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är för tidigt att säga något mer. Det känns fel mot den misstänkta och mot offrets anhöriga.

Artikelbild

Åklagaren vill inte uppge var i Flens kommun mannen hittades död.

Under lördagen arbetade polisens kriminaltekniker med en kriminalteknisk brottsplatsundersökning. Robert Eriksson vill inte säga var brottet har begåtts.

‒Platsen är inom Flens kommun.

Kvinnan har förhörts.

‒Kvinnan har förhörts i helgen men i dag har vi ännu inte hunnit med det.

I utredningen avvaktar man nu obduktion av den avlidne, vilket kommer att ske under tisdagen. Senast klockan tolv på tisdag måste häktningsframställan mot den misstänkta ske.