Inte nog med att hon har gjort fler landskamper än någon annan svensk kvinnlig fotbollsmålvakt, hon har också blivit utsedd till världens bästa målvakt. Något som varit hennes mål sedan hon hamnade mellan stolparna i Gropptorps pojklag.

Kanske har det ultimata måttet på hennes berömdhet nu blivit verklighet inomhus i och med att det skrivits en ungdomsbok om henne och hur karriären startade i pojklaget, med ett par fina, men helt hopplösa målvaktshandskar.

Fotbollsstoryn kryddas med en äventyrlig kaninjakt och det blir riktigt spännande för de lite yngre.

Författare till boken är mångåriga sportjournalisten på Aftonbladet, Jennifer Wegerup, och hon lyckas fånga Hedvigs personlighet från ungdomsåren.

Med i boken finns också namn och platser som, för oss som är uppvuxna i trakten och kanske till och med har en relation till Hedvig, blivit underhållande läsning.

Jennifer Wegerup har fått ihop en intressant liten bok i samarbete med Hedvig Lindahl.

Detta är en serie av fotbollsböcker som getts ut på det lilla förlaget Olika. Förlaget jobbar för en positiv förändring i frågor som rör genus, mångfald och normer och jobbar även med utbildningar och företagsutveckling i ämnet. Tidigare böcker om fotboll som Olika har gett ut handlar bland annat om Kosovare Asllani, Therese Sjögran, Charlotte Rohlin och Olivia Schoug med flera. Böckerna har titlar som "Vilket skott, Olivia", "Värsta målet, Kosse" och "Ta chansen, Charlotte".