Katrineholms Filmstudio är en aktiv förening med ett 90-tal medlemmar som har ett filmintresse utöver det vanliga. Under hösten är det filmvisning på Cinema 2 i Katrineholm varannan torsdag och uppemot 70 personer kommer för att ta del av utbudet. På hösten är det styrelsen som väljer filmer och på våren får medlemmarna rösta fram vad som ska visas.

Varje visning inleds med en kort presentation av filmen och efteråt får publiken möjlighet att sätta betyg på filmen. Till föreningens höjdpunkter under året hör även de två filmsupéerna på Villa Sandhem, då menyn har anknytning till den aktuella filmen.

Filmstudions utbud är en blandning av filmer från olika världsdelar, med det gemensamt att de har en kvalitetsstämpel.

Höstens filmkvällar inleds på torsdag den 30 augusti med "The Party", en brittisk film med bland andra Kristin Scott-Thomas och Patricia Clarkson i rollerna. "The Party" beskrivs som en film på temat "festen från helvetet", där folks hemligheter förs fram i ljuset och konflikterna duggar tätt.

Två veckor senare, den 13 september, visas den argentinska filmen "Neruda", i regi av Pablo Larraín, om den chilenska poeten och författaren Pablo Neruda.

Nästa film blir Martin Zandvliets "Under sanden", ett krigsporträtt som skildrar situationen på den danska västkusten strax efter kriget och en av de grupper som fick stanna kvar som minröjare.

Brooklyn Prince, Bria Vinaite och Willem Dafoe medverkar i "The Florida Project" som visas den 11 oktober. Det amerikanska dramat handlar om en liten flicka som lever i Florida med sin struliga mamma. För flera av skådespelarna var filmen den första som de medverkade i.

[youtube id="WwQ-NH1rRT4"]

Filmstudion riktar sedan blickarna mot Polen och filmen "Villebråd" (25 oktober), en thriller av Oscarsnominerade regissören och manusförfattaren Agnieszka Holland.

Jens Assurs uppmärksammade film "Korparna", med Reine Brynolfsson i huvudrollen, visas den 8 november. Den handlar om en konflikt kring en släktgård, där den utslitne fadern hoppas lämna över ansvaret till sonen som vill göra annat i livet.

[youtube id="pMSws7_LzTw"]

Övriga filmer under hösten är "En fantastisk kvinna", en film från Chile i regi av Sebastián Lelio, samt "The Death of Stalin", en hejdlös drift med Sovjettiden av Armando Iannucci som bland annat skapade tv-serien "Veep". I rollerna syns bland andra Steve Buscemi.