För en arrangör med fokus på familjeunderhållning är en bokning av Sean Banan ett tämligen säkert kort. Sedan genombrottet kom 2010 med låten Skaka rumpa har han en trogen skara fans bland de yngsta. Och nya generationer fans verkar ansluta sig.

– Han är otroligt populär och drar alltid mycket folk. Han är perfekt för barnfamiljerna som är vår målgrupp, säger Camilla Delac, marknadsansvarig på Parken Zoo.

Hon kunde räkna in en publik på drygt 2000 personer under söndagen, förvisso en bra bit under de 7000 som såg Samir och Viktor förra helgen. Och kanske är publiksiffran något lägre än vad Sean Banan har lockat tidigare under åren. Det var lite glest i leden på asfaltsplanen framför scenen men det berodde på att stora delar av publiken satt i skuggan under träden vid grässlänten upp mot djurparken.

Artikelbild

Den 50 minuter långa showen är inställd på högsta hastighet från första stund. Sean Banan, eller Sina Samadi, som han egentligen heter, driver på i ett otroligt tempo. Med taktfasta beats får han i gång både barn och deras föräldrar och stundtals liknar föreställningen mer ett utomhuspass med Friskis och Svettis än en traditionell konsert. Det är medryckande, energiskt och dansvänligt.

I snacket mellan låtarna varvas trams med saker som måste tas på allvar. Han pratar om mobbning och om rätten att få staka ut sin egen väg och att få vara sig själv.

– Det pratas mycket om mobbning och utanförskap men det sägs ingenting om de som står och ser på när någon mobbas. Sean Banan blev mobbad som barn och jag vill tillägna den här låten - Superhjälte - till alla de som griper in, de som hjälper till när någon blir mobbad. Visst vill ni vara sådana som hjälper till, skriker Sean Banan till den unga publiken och får ett rungande ja till svar.