Jari Puustinen led när de första prognoserna presenterades, först i TV4 sedan i SVT.

– Det är oerhört jämnt mellan blocken, men jag besviken över våra siffror.

Stämningen på Moderaternas valvaka på Statt i Eskilstuna sjönk drastiskt när prognoserna trillade in. En mycket sammanbiten Jari Puustinen visade tydligt att han var besviken.

– Det här kommer att bli en rysare. Jag hoppas att Alliansen får ett övertag men för Moderaternas del så kan jag inte vara nöjd.

Moderaterna, Socialdemokraterna och Centerpartiet, i Eskilstuna, har dock sagt sig vilja fortsätta som en styrande majoritet i Eskilstuna.

– Ja, får vi egen majoritet, och det vet vi redan i kväll, så kommer vi gå ut med det redan i morgon (måndag). Det har gått bra med tre partier i Eskilstuna och får vi väljarnas förtroende så kör vi vidare på det som vi har påbörjat

Vilket resultat hade du räknat med?

– 20 procent åtminstone. Jag vet att vi har haft det tufft men att ligga runt 18 procent (sagt klockan 20.15) är inte roligt.

Siffrorna blev bättre under räkningens gång men i Eskilstuna ser partiet ut att tappa ett par procent.

Strax före midnatt kommenterade Jari Puustinen:

– Majoriteten står sig stark lokalt i Eskilstuna men vi har tappat jämfört med förra valet. Vi tappar på riks, i landstinget och i kommunen. Tyvärr har vi inte fått genomslag på de förändringar vi genomfört i Eskilstuna som vi hade hoppats.

Tror du att samarbetet med S kan ha skadat er?

– Nej, det tror jag inte. Men vi kan se en väljarflykt från oss till Sverigedemokraterna. Det är de strömningar vi har i dag, tyvärr.

[custom-embed script="PGRpdiBpZD0ndHQtdmFsZ3JhZmlrJz48L2Rpdj4KPHNjcmlwdCBzcmM9J2h0dHBzOi8vZDZ2cWM3M3I5a25lLmNsb3VkZnJvbnQubmV0L3YxMy90dC13aWRnZXQuanMnPjwvc2NyaXB0Pgo8c2NyaXB0PgogICAgbmV3IHR0LlRUV2lkZ2V0KHsKICAgICAgICBXaGVyZVRvQWRkV2lkZ2V0OiAndHQtdmFsZ3JhZmlrJywKICAgICAgICB0eXBlOiAnY3VzdG9tJywKICAgICAgICBzdWI6ICd2YWxncmFmaWsnLAogICAgICAgIGNsaWVudElEOiAndHQuc2UnLAogICAgfSk7Cjwvc2NyaXB0Pg=="]

[custom-embed script="PGRpdiBpZD0ndHQtdmFscm9ib3QnPjwvZGl2Pgo8c2NyaXB0IHNyYz0naHR0cHM6Ly9kNnZxYzczcjlrbmUuY2xvdWRmcm9udC5uZXQvdjEzL3R0LXdpZGdldC5qcyc+PC9zY3JpcHQ+CjxzY3JpcHQ+CiAgICBuZXcgdHQuVFRXaWRnZXQoewogICAgICAgIFdoZXJlVG9BZGRXaWRnZXQ6ICd0dC12YWxyb2JvdCcsCiAgICAgICAgdHlwZTogJ2N1c3RvbScsCiAgICAgICAgc3ViOiAndmFscm9ib3QnLAogICAgICAgIGNsaWVudElEOiAndHQuc2UnLAogICAgfSk7Cjwvc2NyaXB0Pg=="]