Snabbrimmad torsk med salviasvamp och baconpotatis

För 4 portioner, 40 minuter

4 portionsbitar fryst torsk (MSC-märkt)

2 msk salt

8–10 små potatisar

70 g bacon

cirka 150 g valfri svamp

1 kruka salvia

1/2 tsk rökt paprikapulver

olivolja

25 g smör (eller efter samvete)

1/2 citron

5–10 cocktailtomater, delade

nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Klipp loss de frusna torskbitarna ur plasten. Lägg dem i en kastrull med salt och så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Låt stå i 10–15 minuter. Koka potatisen under tiden.

2. Ställ fiskkastrullen på plattan, sätt på lock och koka upp. Dra sedan bort från värmen och låt stå i 5–10 minuter.

3. Fräs bacon, svamp och plockade salviablad tills de får fin färg. Häll i den kokta potatisen, pudra över rökt paprikapulver, skaka om och blanda försiktigt. Tillsätt lite olja.

4. Smält smöret tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft. Lägg ned tomaterna och blanda runt.

5. Lyft försiktigt upp torskbitarna och lägg upp dem på tallrikar. Fördela tomatsmöret över och servera med baconpotatisen.

mat