Johanna och Thomas Widéns respektive Mia Poppe och Niclas Strands barn har varit med i de nu tioårsjubilerande julkonserterna hela livet, ett par redan när de låg i magen.

Eftersom det var en jubileumskonsert visades korta filmhälsningar från gäster som medverkat under åren, som Per Ragnar, Agneta Welander och Sven Boräng. Dessa hälsningar gav inte direkt något extra till konserten: familjerna Widén-Strand-Poppe klarar sig alldeles utmärkt med bara musicerandet – och de komiska inslagen, som Mia Poppe och Niclas Strand förstås är fenor på. Deras förkroppsligande av rätterna på julbordet lockade till många skratt, inte minst Niclas Strands imitation av en lutfisk.

Johanna och Thomas Widén bjöd också på mycket fin musik, som exempelvis en svensk version av The Pogues älskade jullåt "Fairytale of New York".

Artikelbild

Katarina Hultling höll ihop programmet i julkonserten i Vingåkers Folkets park.

Mot slutet av konserten pratade Katarina Hultling om hur många i dessa dagar möter hat och hån i sin vardag och om hur viktigt det är att vara en motvikt till det negativa, i juletid och annan tid.

– Ge ett leende till den du möter!