Klockan var strax innan 04 när larmet kom in. En personbil hade voltat på E4 i höjd med Påljungshage i södergående riktning. Bilen hade kört in i vägräcket och voltat.

– Ungefär 70 meter av vägräcket är skadat. Föraren är förd till sjukhus men hade kunnat ta sig ut ur bilen på egen hand, sa Christer Sjögren, insatsledare hos räddningstjänsten på morgonen.

Polisen var också på plats men det är oklart om det finns några brottsmisstankar. Mannens skadeläge är okänt.

Personbilens krasch verkar ha varit våldsam, i kombination av förmodad hög hastighet och blött väglag till följd av regnet. Fordonet landade upprätt mot ett träd, samtidigt som motorn enligt uppgifter slungades 15 meter bort från bilen.

Vid räddningsarbetet var det stopp i trafiken söderut, två ambulanser och polis fanns på plats och hundpatrull sökte av terrängen.

Vid sjutiden på morgonen rapporterade Monica Samuelsson hos polisen att man var klara på platsen. Skadeläget var då fortfarande oklart, men en person är förd till sjukhus och vederbörande hade vid det läget ännu inte kunnat höras och återrapportering från sjukhuset saknades vid det läget. Den skadade ska i alla fall vara en man i 40-årsåldern, hemmahörande i Stockholmsområdet.

Ungefär 90 meter vägräcke ska vara nerkört. Brottsrubricering saknas i nuläget, även om polisen kommer utreda olyckan då den var av allvarlig art. Man fortsätter jobba med fallet i den takt som tillåts av den skadade förarens hälsotillstånd.