I år var temat en resa, en resa som manade till eftertanke och en uppmaning om att det bara är du själv som kan fylla din väska med innehåll.

Men äventyret byggdes med musik blandat med gästartisten Mikael Riesebecks humor. Han lockade till mer än ett skratt när han drog in sin Tysklandsbördige mormor i sammanhanget. Han var också ytterst nära att avslöja tomten, men slingrade sig finurligt runt felsägningen.

Oskar Widén briljerade i ett gitarrsolo som drog ned stora applåder. Annars var det som vanligt en samling julsånger eller sånger som kunde knytas till julstämning som framfördes. Det var inte många lugna melodier utan ett högt tempo med snabba låtar som publiken bjöds på.

Artikelbild

Mikael Riesebeck försöker få klarhet i julfirandet hemma hos Familjen Olivkärna, Mia Poppe och Niclas Strand.

På scenen längst fram i Ekbackskyrkan fanns paret Johanna och Thomas Widén med barnen Oscar, Felicia och Filip. Mia Poppe och Niclas Strand hade med sig barnen Hanna, Tuva, Albin och Elliot. Dessutom var de uppbackade av en svängig WM-kör.

Söndagens föreställning var den sista av fem föreställningar. Ekbackskyrkans representant Olle Olsson berättade att det varit i stort sett fullt alla kvällarna. Den första föreställningen var vikt för Ekbackskyrkans gäster, gäster som kyrkan ville ge en upplevelse inför julen.

Det var det nionde året i rad som ni slutfört nu. Blir det ett tionde?

‒Ja, det finns i huvudet och jag har en del bra idéer som jag hoppas gå i lås med, berättar Thomas Widén.