Jag blev glad för min nya kompis men insåg snart att det fanns vissa svårigheter med att hitta förvaringsutrymme till den i uppblåst form. Att tömma ur luften mellan åkturerna var inte att tänka på eftersom den säkert rymmer flera hundra liter.

Efter ett tag klurade jag ut att den bästa parkeringsplatsen för vidundret var i sjön. Väl förtöjd med ett rep i bryggan låg den utanför huset och guppade hela sommaren.

Snart nog dök det upp TVÅ likadana flamingos vid en brygga på andra sidan sjön. "Tänk att det finns alltid någon som ska vara värre" tänkte jag och smålog för mig själv.

Tänk att det finns alltid någon som ska vara värre

I vintras var jag på en middag där en man berättar att han gömde fruns trädgårdsflamingos längst in i garaget, när han fick reda på vad de sänder ut för signaler.

Jag förstod ingenting. Ingen annan heller. Men så förklarade han att flamingon är en symbol för swingers, alltså de som byter partner med varandra.

Helt plötsligt kändes det olustigt att ha min rosa kompis vid bryggan. Folk kanske tolkar in både det ena och det andra och det skulle ju kunna bli ohyggligt pinsamt.

Men jag insåg snart att jag inte var ensam flamingoägare. I år verkar det säljas flamingoprylar i var och varannan inredningsbutik och jag tror knappast att alla som har grejer med den rosa fågeln har speciella avsikter.

Så när värmen steg till badvänliga temperaturer blåste jag glatt upp flamingon igen. Dagen därpå hade hen dessvärre tappat huvudet och drabbats av punktering. Lika bra var väl det. Hen får vila i frid.

Nu har det däremot dykt upp flamingobelysning i trädgården, flamingoglasögon, flamingomugghållare och en rosa växt pyntad med eeh ... kan ni gissa? ... flamingos.

Jag anar att det är samma vänner som kom med det första vidundret, som smugit runt och pyntat ...