I dag, 14 maj, är det premiär för den femte säsongen av Hela kändis-Sverige bakar.

Bland deltagarna finns skådespelerskan Ellen Bergström från Vingåker. I köket vid Taxinge slott möter hon motstånd från bland andra proffsboxaren Mikaela Laurén, programledaren Patrick Ekwall och bandyentreprenören Per Fosshaug.

– Jag tänkte att jag har någonting kreativt inom mig, jag är ju en ganska kreativ människa, så därför tänkte jag att det kunde vara kul att vara med här, säger Ellen Bergström om sin medverkan.

Artikelbild

| Hela kändis-Sverige bakar är tillbaka med en ny säsong. Bland deltagarna finns Ellen Bergström från Vingåker.

I unga år bakade hon gärna kladdkakemuffins. I dag tillbringar hon dock inte särskilt mycket tid med mjöl, bunkar och decilitermått.

– Vi fick ha recept med oss men blev även uppmanade att provbaka inför inspelningen. Det gjorde jag väl lite grann, i alla fall någon dag innan. Nu efteråt kan man ju vara efterklok och tänka att man borde ha provbakat flera gånger, säger hon.

Det första synintrycket går före den första smakupplevelsen.

– Jag tycker att det är roligt att göra det fint, att dekorera små fina bakelser och sånt, vilket kan vara svårt i den här typen av tävlingar, eftersom de går på tid och eftersom jag är perfektionist.

Utöver äran får vinnaren skänka prissumman på 50 000 kronor till ett välgörande ändamål. Ellen Bergström säger att om hon vinner vill hon skänka pengarna till en organisation som arbetar för unga, för barn som far illa.

När Ellen Bergström inte formger tårtor och bakelser designar hon krukor. Hennes första produkter visades på Formex i januari.