Förra veckan gick Amanda Stensson från Vingåker vidare till final i Sveriges yngsta mästerkock. Men hon är inte den enda Vingåkerstjejen som har gått långt i ett välsmakande tävlingsprogram på TV4 på sistone. På tisdagen tog sig nämligen skådespelaren Ellen Bergström vidare till finalen i Hela Kändis-Sverige bakar, med hjälp av väldekorerade havtornsbakelser, samt hallonsufflé, vilket Ellen inför tävlingen inte visste vad det var.

– De sa ju att vi skulle komma förberedda, men jag är inte så bra på att förbereda mig. Jag låg uppe hela nätterna och kollade klipp och letade recept. Så jag var alltid väldigt trött under inspelningarna, säger hon.

Niklas Wahlgren fick lämna tävlingen efter tisdagens semifinal, så Ellen Bergström får sällskap i finalen av Ola Selmén och Patrik Ekwall.

– Vi har väldigt olika egenskaper. Jag är duktig på dekorationer medan Ola och Patrik är bättre på smaker och innehåll. Jag fokuserar mer på det yttre eftersom jag tycker att det är kul, säger Ellen Bergström.

I finalen som sänds den 18 juni får vi se vilken av egenskaperna som domarna Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg prioriterar.

Ellen Bergström gläds både åt sin egen finalplats och åt Amanda Stenssons framgångar.

– Jag älskar att titta på Sveriges yngsta mästerkock. Det är så himla roligt att se hur duktiga de är, men också höra deras lillgamla kommentarer, säger hon.