Åsa Andersson och hennes väninna, båda från djurrättsgruppen Djurens revolt, åkte till olyckplatsen i Baggetorp, för att försöka rädda kycklingar. Det lyckades inte, men hon tycker att bemötandet på plats, både mot kycklingarna och mot henne och väninnan, var dåligt.

– Vi kom dit när de höll på att lägga en presenning över lastbilen. Det var segt som attan alltihop. De fikade hela tiden, drack cola och åt pizza. När kycklingarna gasades ihjäl stod Kronfågels personal och åt pizza, det tyckte vi var jobbigt.

Åsa Andersson säger att hon lever för att ge djur ett liv i frihet. Hon vet inte hur man skulle ha löst problemet med kycklingarna i lastbilen, men tycker att det tog för lång tid.

– Man skulle kunna vara lite mer effektiv, ha lite mer respekt för kycklingarna, säger hon.

På Kronfågels Facebooksida har inläggen varit många efter olyckan.

– Vi respekterar djurrättsgruppernas rätt att uttrycka det de vill. Men vi hoppas att man kan hålla god ton, säger Jenny Fridh, kommunikationschef vid Kronfågel.

Angående kritiken mot fikande vid olycksplatsen säger hon så här:

– Det var ett långt arbetspass. Vi hade personal som jobbade med det här från morgon till midnatt, det är klart att man måste äta under tiden. Om de fikade hela tiden, det kan jag inte säga, men personalen måste få i sig mat och dryck.

Jenny Fridh har förstått att folk reagerade på att personal skrattade på olycksplatsen.

– Om man upplever att det inte var värdigt måste vi ta det till oss, hur vi kan göra saker bättre.

Men att ta med sig djur från olycksplatsen var inte aktuellt.

– Räddningstjänsten avgör vad som är säkrast på platsen. Bedömningen var att det skulle orsaka mer skada att ge sig in i ekipaget och försöka rädda. Och djuren tillhör ju någon, vi kan inte låta dem gå vidare någon annanstans, säger hon.