Ida Wallin, som är från Vingåker, har skapat i mer än 25 år.

– Jag är inte utbildad, men har tränat, säger hon och förklarar att hon hittills aldrig hittat sin kreativa identitet när hon provat olika sätt att uttrycka sig konstnärligt.

Men när hon för något år sedan började skapa i en ipad med hjälp av en digital penna hände något.

Artikelbild

Späckhuggare av Ida Wallin.

– Pennan blir en digital pensel. Det är precis som att måla, men går att ta bort med ett klick. Det gör att man kan göra snabba ändringar. Det är inte lättare än när man sitter hemma med en pensel, utan nästan svårare, säger hon.

Hon har nu helt ägnat sig åt att måla djur. Första motivet var en rödaktig räv. Sen har ytterligare 14 djur vuxit fram, bland annat en hjort, en gorilla, en späckhuggare och en orm.

– Djur är ganska mjuka, säger hon och förklarar att hon inte har någon vilja att varje bild ska vara perfekt.

För första gången känner hon nu också att hon vill visa upp sina konstverk. Så från och med i dag, måndag 13 augusti, hänger de 15 djurmålningarna på biblioteket Ängeln.

Artikelbild

| Skata tolkad av Ida Wallin.

– Det blir roligt att höra andras åsikter om dem.

För att överföra målningarna från datorn till fysiska blad att hänga på väggen har Ida Wallin låtit trycka upp dem på ett tryckeri.

Även om Ida Wallin älskar att testa nya tekniker tror hon att skapandet av digital akvarell kommer att fortsätta. Nu står målningar av människor på tur.