Det finns många saker som kan förändra en människa. För Cecilia Fredrikssons del var det när mamman hastigt gick bort för ett år sedan. Mor och dotter var tajta, med mamman som en trygg punkt i livet.

‒Ja, helt plötsligt funderade jag över om det var så här det skulle bli. Det gick så fort alltihopa så jag hann inte riktigt med, berättar Cecilia Fredriksson.

Det var då tankarna kom om vardagen. Hon tyckte inte riktigt att hon hade den närvaro i yngsta sonens liv som hon önskade. Jobbet i butiken innebar sena kvällar och ibland helgarbete, allt fokus låg på arbetet. Marschen i arbetslivet hade gått från praktikant på Åhléns ända upp till ett arbete som ställföreträdande butikschef.

‒Jobbet har alltid varit roligt och jag har haft underbara arbetskamrater, så det var inga sådana problem som gjorde att jag började tänka om, säger Fredriksson.

Av en slump såg hon att en av Katrineholms fastighetsförmedlingar sökte en assistent och hon sökte lite på chans.

‒Jag hade inget vidare långt cv så visst blev jag förvånad när jag kallades på intervju och dessutom fick jobbet, en provanställning. Första veckorna velade jag av och till och funderade över vad jag var på väg att göra men nu ångrar jag inte en minut att jag tog möjligheten.

Vad har du för arbetsuppgifter på fastighetsförmedlingen?

‒Jag ska förbereda försäljning och köp när affären är klar och se till att alla handlingar finns på plats till exempel, det är en hel massa nytt att ta in men jag får bra stöd och hjälp av arbetskamraterna. Det är ju en stor affär för köparna, kanske den största som görs i livet.

Är det någon skillnad mot jobbet i butiken?

‒Nej, egentligen inte, det gäller att kunden ska känna sig tillfreds med den affär som gjorts och det är ju det jag ska medverka till.

Kan du rekommendera andra att göra som du?

‒Absolut, det är viktigt att inte fastna och det går faktiskt att lära nytt, bara det är roligt att göra.