Inte minst för den som går till vallokalen för första gången kan det vara svårt att veta vilket parti, eller vilka partier, som ska få ens röst.

Här vill vi hjälpa till!

Du som är förstagångsväljare och bor i Nyköping, Trosa, Oxelösund eller Gnesta har väl inte missat att vi bjuder på en digital prenumeration fram till valet? Skynda dig att teckna din friprenumeration, så att du hinner ta del av så mycket information som möjligt under de tre veckor som är kvar! Som prenumerant har du dessutom tillgång till den digitala bläddertidningen ett par månader tillbaka och kan läsa ikapp det som redan har skrivits, och om du är nyfiken på vad rikspolitikerna lovar under sina turnéer runt om i landet kan du tack vare samarbetet Sveriges lokalnyheter läsa nyheter från 40 nyhetssajter runt om i landet (gå in på sverigeslokalnyheter.se för mer information)!

Om du ändå inte får svar på dina frågor, kan du ställa dem själv! Med vår satsning #kandulova öppnar vi för direktkommunikation mellan läsare/väljare och politiker. Här är alla välkomna att ställa frågor, du hittar länken under Val 2018 på sn.se. Där finns också en valkompass, där du genom att svara på ett antal frågor kan få hjälp att hitta ditt parti.

För den som prenumererar på SN finns alltså alla möjligheter att läsa in sig för ett medvetet och välinformerat val den 9 september. Ett val som bygger på fakta, korrekta källor och information som inte är vinklad efter något eget intresse. Precis så som det ska vara i en demokrati.