VVK har tre jämna killar på den platsen: Andreas Brinck, Hannes Bergström och Jesper Ullberg. En trio som är väldigt jämna och det är hugget som stucket vem tränaren Alex Jenkins och coachen Lukas Karlsson ska välja till varje match. Tidigare har Andreas Brinck varit given i många år, trots att han bara är 24 år.

Nu kan han helt plötsligt få fina sig i att bli ställd vid sidan av då de båda yngre förmågorna har en bättre dag.

Men Jesper Ullberg har ett intressant sätt att se på det hela.

– Jag kan tycka det är givande att stå i hörnet som avbytare, för man ser matchen så mycket bättre än om man är ute på planen. Sedan när man kommer in på planen så har man klart för sig hur man ska agera på planen.

Men hur känns det att bli tredje center?

– Surt! Jag vill förstås spela, men då gäller det att man gör bra ifrån sig när man väl får chansen och gör ett bättre jobb än tidigare och visar att tränaren hade fel när han petade mig, säger Ullberg.

Kalle Bergström spelar sin första säsong i VVK:s A-lag efter sina tre år på volleygymnasiet. Han har kommit väldigt bra in i gänget och snodde mer eller mindre genast åt sig en ordinarie plats.

– Jag har fått jättemycket hjälp av Alex och Lukas som talar om för mig hur jag ska göra och var jag ska placera mig och sådant. Dessutom hjälper vi centrar varandra väldigt mycket och jag får många tips av både Andreas och Jesper, säker Kalle Bergström.

vvk