I sadelkammaren trängs många hundra prisrosetter på väggarna. Det ger en hint om hur mycket tid och omsorg familjen von Arnold har lagt på sin avelsverksamhet genom åren. I stallet står tre egna avelshingstar och sex avelsston av rasen welshponny och welsh partbred. Dessutom finns en inlånad hingst från England. Därtill finns ett gäng föl och unghästar på gården där familjen von Arnold har levt i generationer. Hästar har alltid varit en självklarhet och mamma Ann von Arnold fastnade för rasen welsh när hon lånade en ponny som sällskap åt sin halvblodshingst.
– Hon sa "den dagen jag får barn så ska hon ha en welshponny", berättar Stephanie von Arnold.
Sagt och gjort. När Stephanie fyllde tre fick hon fölungen Ängvaktarns Priscilla. Då visste de inte att de vid ett senare tillfälle skulle ta över stuteriet och själva föda upp ponnys under namnet Ängvaktarns.
– Mamma och jag åker på många utställningar där vi visar hästarna vid hand. Det är som en skönhetsutställning där man visar i hästarna i en ring i skritt och trav.
Inför tävlingarna måste hästarna tränas och ha perfekt hull och på tävlingsdagen ska hästarna vara flätade efter konstens alla regler.
Vid tre års ålder rids ungponnyerna in och de som ska tillbaka till avelsboxen lånas ut för att tävlas i hoppning, dressyr och fälttävlan, med flera placeringar i SM som resultat. De tävlingsgrenarna har aldrig varit något för Stephanie.
– Det är roligare att visa häst vid hand. Mamma brukar säga att jag är lite av en avelsnörd.
Det har blivit många hästresor till Wales och Stephanie har även jobbat perioder i stora avelsstall i både Wales och Australien.
Det har resulterat i goda utställningsresultat på hemmaplan. Nästa helg åker Ängvaktarns Precious KWPB 53 till riksfinalen för kvalitetstävlan för ponnys i Vetlanda där han stod som totalsegrare som treåring. I år är han också kvalad som Årets ponny. Morfar är den välkända hingsten Coed Coch Targed RW 68 vars semin har använts efter att ha varit varit nedfryst sedan 1985. I finalen deltar ytterligare tre Ängvaktarnsponnyer; Poshline, Odette och Pitch Perfekt.
Det som började som ett intresse har vuxit till större verksamhet där hästar köps och säljs. Varje år föds nya fölungar på Hofsta säteri med allt vad det innebär av vaknätter och många timmars arbete i stallet.
– Första gången vi sålde en häst grät jag krokodiltårar. Det är jobbigt att lämna sin ponny även om köparen är världens gulligaste familj. Men det har blivit bättre med åren.