Sedan tio år tillbaka bjuder familjerna Widén-Strand-Poppe in till julkonsert i Vingåker. I år är inget undantag. Under lördagseftermiddagen bjöd de på den andra av sammanlagt sex föreställningar.

Julkonserten inleddes stämningsfullt av WM-kören som bland annat bjöd på "Jul jul strålande jul" och "Stilla natt" och ensemblen som bjöd på en instrumental version av "Ave Maria".

Men julkonserten innehöll också mycket fart och fläkt. Inte minst när Mia Poppe gjorde entré i rollen som Tina Nordström. Hon fick sällskap på scenen av Ernst Kirchsteiger  (Niclas Strand).  De både hjälpte bland annat till med rimmen i rimstugan. Men att få de två tv-personligheterna att hålla sams visade sig vara lättare sagt än gjort.

Artikelbild

| Johanna Widén, Thomas Widén, Mia Poppe, Niclas Strand och alla deras barn bjöd på en mycket uppskattad julkonsert i Folkets park på lördagseftermiddagen. I showen medverkar också programledaren Katarina Hultling.

Årets föreställning delas upp i två akter. Tv är temat under den första akten, medan andra akten är mer traditionell och innehåller röda paljetter, julpotpurrier och en del eftertänksamhet.

Journalisten och programledaren Katarina Hultling höll i vanlig ordning också ett jultal. Hon pratade bland annat om tacksamhet, om varför vi firar jul och hon uppmanade människor att tänka färdigt sina tankar i jul.

I publiken satt bland andra Bo och Kristina Rehnqvist från Norrköping. De hade fått vetskap om julkonserten vid Facebook. 

–  Det blir nog fler gånger. Då får vi ta med lite andra också, sa Kristina Rehnqvist.

Artikelbild

| Mia Poppe i rollen som tv-kocken Tina Nordström lockade till många skratt.

Gunvor Lindberg och Jan Jakobsson uppskattade också showen.

–  Barnen är ju fantastiska, sa Gunvor Lindberg.

Artikelbild

| Alvin Strand-Poppe och Filip Widén rappade om para som går åt som aldrig förr, när julen står för vår dörr.

–  Ja, de lyfter verkligen det hela, tyckte Jan Jakobsson.