Årets eldsjäl är en utmärkelse som Katrineholms Kuriren och Vingåkers kommun står bakom. Tanken med att utse eldsjälar är att entusiasmera invånare till att aktivt medverka till en positiv atmosfär och att marknadsföra Vingåkers kommun på sitt sätt.

Juryns motivering att utse Anna Frössevi till Årets eldsjäl 2017 lyder enligt följande:

"I valet mellan storstad och landsbygd visar Anna Frössevi att Österåker kan vara ett självklart val. Genom ett brett, hängivet och glädjefyllt engagemang, både i sitt yrkesliv på Österåkerbygdens friskola och genom fritiden med ideellt engagemang i bland annat Vårnäs ridskola, Österåker Öljaren Triathlon och körsång, bidrar hon till att det går att leva ett rikt liv i en levande landsbygd. Anna Frössevi ger människor i sin närhet styrkan att utveckla sin egen eldsjäl."

Artikelbild

Anna Frössevi är Årets eldsjäl 2017. Det var en mycket överraskad och smått chockad mottagare som fick höra juryns motivering och ta emot blommor och biljetter till Vingåkersbanketten.

Som traditionen bjuder var det mycket hysch-hysch inför färden ut mot en helt ovetande pristagare. Katrineholms Kurirens chefredaktör Marie Hillblom, Suzan Östman Bäckman som kommunens näringslivsansvariga och kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson körde på måndagsförmiddagen ut till Österåkersbygdens friskola för att träffa Anna Frössevi.

Och det var en mycket överraskad eldsjäl som fick lyssna när Hillblom läste upp motiveringen.

‒Det är helt fantastiskt! jag är väldigt stolt och glad, och jag tänker på alla runt omkring som gör det möjligt. Det här kommer att ta tid att smälta, slog Frössevi fast.

Uppvaktningen och eldsjälen tog sedan liten tur till ett av klassrummen för att berätta för barnen om vad som hänt, och barnen i klassrummet strålade i kapp med Anna Frössevi.

Artikelbild

Suzan Östman Bäckman, Marie Hillblom, Årets eldsjäl Anna Frössevi och Anneli Bengtsson strålar i kapp.

Det är tionde gången som Årets eldsjäl koras, och sedan 2013 är Katrineholms Kuriren samarbetspartner för utmärkelsen. Östman Bäckman berättar att i år var det ett tiotal nomineringar, och ovanligt många olika kandidater som föreslogs.

‒Men vi ser gärna ändå fler, understryker Östman Bäckman.

Artikelbild

Även eleverna i skolan fick ta del av det glada beskedet om att rektor Anna Frössevi blivit Årets eldsjäl.

Marie Hillblom konstaterar att det inledningsvis var ett våndande att välja, men när de väl var framme vid måls ände utkristalliserades ett mycket välgrundat val.