‒En ambulanshelikopter har landat på platsen och under räddningsarbetet är vägen totalt avstängd, säger Tobias Åsén, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Det var klockan 15.02 som en bil krockade med ett träd på 56:an i höjd med Hålåsen i närheten av Alberga. Vad som orsakade olyckan är oklart. Det uppgavs vara mycket halt på platsen vid olyckstillfället.

‒Det var absolut glashalt på vägen, säger Norrköpingsbon Niklas Levander som kom i bilen efter och larmade SOS.

‒Jag såg bara ett snömoln framför mig och sedan förstod jag att det var en bil som kört av vägen och in ett träd, fortsätter han.

Enligt Räddsam Mälardalen var det en ensam man som färdades i bilen. Han klämdes svårt i den demolerade bilen och fick klippas loss av räddningstjänsten. Därefter fördes han till Akademiska sjukhuset i Uppsala med den väntande ambulanshelikoptern. Enligt Akademiska sjukhuset är mannen, som är hemmahörande i Västmanland, allvarligt skadad men tillståndet är stabilt.

Vägen var avstängd från Västerdal till länsgränsen vid Stora Tjärbruket under räddningsarbetet. Vid halv femtiden på onsdagseftermiddagen öppnades vägen igen för trafik.