Det är bara ett drygt år sedan initiativtagarna träffades för ett frukostmöte. Frågan som ställdes var "hur kan vi utveckla sportcentrum?"
Gruppen, med representanter från flera olika idrotter, träffades ytterligare några gånger innan man tog kontakt med kommunen.
– Vi hade en önskelista med oss med massor av åtgärder. Det var allt från smått till stort, säger Jonas Nilsson från Sisu idrottsutbildarna.
Han delar inte allas uppfattning att det tagit lång tid.
– Man ska komma ihåg att den här gruppen bara funnits ett drygt ett år. Man ska också komma ihåg att det ofta är längre ledtider i kommunen än föreningslivet. Men jag tycker det är mycket glädjande att så många punkter redan har åtgärdats och kan bockas av.
– Kommunen, som tillsatt en egen grupp med politiker och tjänstemän, har hela tiden jobbat parallellt. Så när vi träffades för det senaste mötet trodde jag att det skulle bli ett nystartsmöte efter de kommunala omorganisationerna, i stället blev jag glatt överraskad att kommunen gjort så mycket som presenterades.
Bland annat har en arkitekten Marie Oldfeldt anlitats och som har tittat på sportcentrum och snabbt föreslagit åtgärder.
– Hennes första reflektion var att det inte uppfattas som ett sportcentrum utan flera anläggningar som ligger nära varandra. Bara en sådan sak som att det inte finns en gemensam parkering, säger Jonas Nilsson.
På måndag kommer arkitekten och berättar för alla intresserade föreningar om sitt arbete och ger en nutidsanalys med syfte att kartlägga behov och möjligheter.
– Efter allt som hänt i Katrineholm senaste tiden, och framför allt då beskedet om nedläggningen av Ericsson-fabriken, behövs något som gör att vi får tillbaka framtidstron i stan. Det här är en del, säger Jonas Nilsson.