Alla artister klara till julkonserten

En musikalartist, en tenor, en riksspelman, en kör och ett storband – nu är hela artistfältet klart till julkonserten i Västra Vingåkers kyrka, som tv-sänds på julafton.

Musikalartisten Annika Herlitz medverkar i julkonserten i Västra Vingåkers kyrka.

Musikalartisten Annika Herlitz medverkar i julkonserten i Västra Vingåkers kyrka.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Vingåker2019-11-12 21:54

Sedan tidigare är artisterna Charlotte Perrelli, Chris Kläfford och The Mamas klara för julkonserten "Strålande jul i Vingåkersbygden." Nu släpps resten av artistfältet. 

En av de tillkomna medverkande är Annika Herlitz, musikalartist som bland annat gjort Elsas svenska röst i Disneyfilmen Frost, och som just nu spelar i "En värsting till syster" på Chinateatern. Medverkar gör också Joel Annmo, tenor som gjort flera stora roller på Drottningholms slottsteater. 

Riksspelmannen Görgen Antonsson, från bland annat Draupner och Engmans kapell kommer också till Vingåker. Det gör även Bohuslän Big Band och Örebro kammarkör med 40 sångare. 

– En sådan här bukett av artister och många musikstilar borgar för en variationsrik konsert, säger Fred Sjöberg, chef för Vingåkers kulturskola. 

Dessutom medverkar ett 50-tal barn och unga från kulturskolan. 

– Vi har ju en barnkör med 30 barn och så har vi omkring 20 kulturskolelever som medverkar med dans, berättar Fred Sjöberg, som kommer att vara dirigent för konserten. 

Kapellmästare blir Pelle Ankarberg. 

Konserten ges vid två tillfällen den 21 december i Västra Vingåkers kyrka. Konserterna spelas in och klipps ihop till en konsert som sänds på julafton i tv4. 

– Det är väldigt unikt att en så liten kommun som Vingåker får det här förtroendet att spela på den nationella plattformen på bästa sändningstid, säger Fred Sjöberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!