• Brita Zackari gör tillsammans med Kalle Zackari Wahlström "Kalles och Brittas sex liv". Arkivbild. Foto:
  • Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar leva sex olika liv utanför normerna i "Kalle och Britas sex liv". Pressbild. Foto:
1/

Zackari: "Det är bäddat för konflikt"

Tv

När Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar sex ovanliga liv är det med både skratt och tårar.

— Att filma det här har verkligen förändrat våra liv på riktigt, säger Brita Zackari.

I SVT-serien "Kalle och Britas sex liv" kommer paret Zackari-Wahlström att undersöka hur man lever livet utanför normen – bland annat som cowboy, volontär på Lesbos och tillsammans med andra i kollektiv. Och längtan efter någonting annat känner Brita Zackari själv igen sig i.

— Folk säger att de har fått en ökad ångest, man längtar efter fredag hela tiden och sedan när fredagen kommer har man ångest över att det snart är måndag, säger Brita Zackari.

"Förverkliga sig själv"

Tidigare har Kalle Zackari Wahlström gjort programmet "Kalles sex liv", men den här gången är alltså även Brita Zackari med. Förutom att leva olika liv träffar paret även en psykolog, och stundvis blir det väldigt emotionellt när paret diskuterar sin livssituation. Bland annat uttrycker Brita att hon har svårt att förstå vad hon själv vill, på grund av alla förväntningar utifrån.

TT: Blir det några konflikter?

— Oh ja! Jag och Kalle har som många andra inte en helt friktionsfri relation, men det rör sig väldigt lite om pengar eller barnuppfostran utan mer om hur man ska leva sitt liv, om det blir på landet, i fjällen eller i stan.
— Det är bäddat för konflikt, det är konstigt att någon klarar av att leva ihop när alla vill förverkliga sig själva.

"Allt annat bleknar"

Efter inspelningen berättar Brita Zackari att paret hittat pusselbitar för att förändra sina liv – till exempel kunde Kalle inte närvara vid intervjutillfället eftersom han var ute och levde en av sina drömmar, att multisporta sig fram till Åland.

TT: Vilket liv av dem ni testat på tycker du har varit bäst?

— Vi testade volontärliv i Lesbos och det är "by far" det mest vettiga att göra. Ingen kan tjafsa med det. Det är därför det programmet ligger sist i säsongen, allting annat bleknar vid det, säger Brita Zackari.

"Kalle och Britas sex liv" har premiär den 22 augusti i SVT1.

Fakta: Paret Zackari-Wahlström

Brita Zackari, född 1982 i Umeå är programledare, manusförfattare och författare, och har skrivit boken "Jag hatar att träna".

Kalle Zackari Wahlström är född 1981 i Västmanland, och är programledare och manusförfattare. Under 2014–2016 ledde han SVT-programmet "Svett och etikett" och har därefter medverkat i flera tv-program. Förra året medverkade han i "Kalles sex liv".

Kalle och Britas sex liv har premiär den 22 augusti i SVT1.