Tom Prahl. Arkivbild. Foto:

Pausar landslagsjobbet – hjälper Trelleborg

Fotboll

Fotbollslandslagets scout Tom Prahl tar en paus från landslaget under hösten. I stället ska han ingå i allsvenska bottenlaget Trelleborgs ledarstab.

På grund av att det bara är två tävlingsmatcher i Nations League under hösten pausar landslaget samarbetet med scouten Tom Prahl. Det meddelades under presskonferensen där Janne Andersson presenterade den kommande landslagstruppen.

Tom Prahl ansluter nu till sin tidigare klubb Trelleborgs ledarstab. Trelleborg kommer från en dyster svit med tio raka matcher utan seger. Tanken är att Prahl ska hjälpa till med stöttning i analyser och agera bollplank till huvudtränaren Patrick Winqvist och klubbdirektören Mattias Kronvall.

"Vi har fullt förtroende för ledarstaben och laget med Mattias Kronvall och Patrick Winqvist i spetsen. De har fört oss till Allsvenskan med stor framgång. Nu har vi en tung period bakom oss och då behöver såväl ledare som spelare stöttning för att lyftas och komma framåt med ny energi", säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF, till klubbens webbplats.

Prahl har tidigare tränat Trelleborg i två omgångar. Tom Prahl tog upp klubben i allsvenskan 1991 och stannade fram till 1995. Efter att ha tränat Halmstad, Malmö och norska Viking återvände han 2008 fram till 2011. Han har två SM-guld med Halmstad från 1997 och 2000, och ett med Malmö FF från 2004.