Victor Nilsson Lindelöf saknades på den svenska träningen dagen efter premiären mot Sydkorea. Men han är feberfri och aktuell för spel i nästa VM-match. Arkivbild. Foto:

Nilsson Lindelöf feberfri men tränade inte

Fotbolls-VM

Victor Nilsson Lindelöf missade Sveriges premiär i fotbolls-VM på grund av sjukdom. Mittbacken fanns heller inte med på träningen dagen efter vinsten mot Sydkorea.

— Men han mår mycket bättre, han är feberfri, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Nilsson Lindelöf fick feber och kände sig kraftlös och var därför inte aktuell till VM-premiären mot Sydkorea. Dagen efter 1–0-segern mådde mittbacken betydligt bättre, febern var borta, och han är nu aktuell för spel i lördagens match mot Tyskland.

— I nuläget finns det ingenting som hindrar det. Vi hoppas att han ska kunna återgå i träning, förhoppningsvis redan i morgon (onsdag), säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Förra veckan var även ytterbacken Emil Krafth febrig, men Valentin känner ingen oro för att fler ska bli sjuka.

— Nej, det gör vi inte. Det var lite olika saker. Vi misstänker inte att det är någon epidemi eller så, säger Anders Valentin.

De svenska bänkspelarna tränade under förmiddagen tillsammans med Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och Viktor Claesson medan resten av spelarna körde rehab i gymmet, skriver Aftonbladet.

Larsson haltade av mot Sydkorea, men ska också vara okej.

— Det var väl lite krampkänning kanske, jag blev inte ens inkopplad, säger Anders Valentin.