• Rickard Olsson är tillbaka som programledare i "Bingolotto" – "världens svåraste program", enligt honom. Pressbild. Foto:
  • Rickard Olsson förbereder sig ordentligt inför sin roll som programledare för "Bingolotto", trots att han lett programmet tidigare. "Aldrig gå på gamla meriter", säger han. Pressbild. Foto:
1/

Laddar för "Bingolotto" som en elitidrottare

Tv

En pirrig Rickard Olsson är tillbaka som programledare för "Bingolotto" samtidigt som flera nya spelmoment gör entré. Den här säsongen vill man trycka extra mycket på göteborgsk humor – men är förberedd på reaktioner.

— Det finns säkert någon lättkränkt stockholmare som kommer att höra av sig, säger Rickard Olsson.

TT: Du är tillbaka som nygammal programledare för "Bingolotto", hur känns det?

— Även om jag har gjort "Bingolotto" tidigare så är det pirrigt. I och med att det är ett spelprogram måste allt vara exakt på tid för att få med allt så det inte blir fel, rätt vinnare ska redovisas, det är den där exaktheten som jag tycker är pressande.
— Jag har tillräckligt med erfarenhet för att veta att det inte går att ta någonting för givet. Man kan inte bara ställa fram skridskorna, matchen ska spelas och man måste vara alert. Aldrig gå på gamla meriter, säger Rickard Olsson.

TT: Hur har du förberett dig?

— Nu har vi går igenom alla spel så att man får in dem i kroppen och kan förklara dem på ett vettigt sätt. "Bingolotto" är kanske världens svåraste program, det är ingenting för amatörer. Jag förbereder mig som en elitidrottare, man går igenom allt i huvudet om och om igen flera dagar innan, när jag sover drömmer jag om programmet. När jag väl är där har jag redan gjort det i huvudet flera gånger.

TT: Vad blir det för nya spelmoment?

— Vi har ett som heter “Goa gubbar”, vi sänder ju från Göteborg och för att trycka på det kommer det att vara många ordvitsar och skoj. Man får välja olika gubbar och kan vinna 640 000 kronor totalt. Man dubblar vinsten hela tiden, men om du får stockholmaren är spelet slut.

TT: Hur tror du att det kommer att tas emot?

— Jag hoppas att det fortfarande finns utrymme att skoja litegrann i Sverige, men det finns säkert någon lättkränkt stockholmare som kommer att höra av sig. Men man kan inte anpassa allt efter alla.

"Bingolotto" får säsongspremiär i TV4 på söndag klockan 18.00.

Fakta: Bingolotto

Fakta: Tidigare fasta programledare

1989–1999 Leif "Loket" Olsson

1999–2004 Lasse Kronér

2004–2005 Gunde Svan

2005–2008 Rickard Olsson

2008–2011 Lotta Engberg

2011–2013 Jan Bylund

2013–2014 Marie Serneholt

2014–2017 Ingvar Oldsberg