Oscar Hiljemark, till vänster, och Gustav Svensson slåss om spelstil bakom Albin Ekdal och Sebastian Larsson på innermittfältet. Foto:

Hiljemark: "Handlar om att vara på tårna"

Fotboll

Sebastian Larsson och Albin Ekdal ses som givna på Sveriges innermittfält.

Bakom duon hoppas Oscar Hiljemark och Gustav Svensson på speltid.

— Det är en VM-premiär, så det handlar om att vara på tårna, säger Hiljemark inför VM-öppningen mot Sydkorea.

Duon har koll på konkurrensen på landslagets innermittfält. De vet att Sebastian Larsson och Albin Ekdal just nu har högre rang hos förbundskapten Janne Andersson.

Det spelar ingen roll.

Oavsett vad Oscar Hiljemark och Gustav Svensson får för besked inför mötet med Sydkorea kommer de att förbereda sig som om de ska starta.

— Vi har sett matcher där någon har blivit skadad efter fem minuter, efter tio minuter, så allt kan hända. Det handlar om att vara absolut förberedd, säger Hiljemark och tycker att han har haft bra lägerdagar sedan samlingsstarten den 23 maj.

Bra form

— Förhoppningsvis har jag visat mig från min bästa sida och satt press på Janne och Peter (Wettergren, assisterande). Chanserna försöker jag inte spekulera så mycket i, säger Hiljemark.
— Om de vill är jag definitivt tillgänglig och ska göra min absolut yttersta för att prestera.

Gustav Svensson, som byttes in när Jakob Johansson skadade knäet i playoff-returen mot Italien, resonerar på liknande sätt som sin kollega och är precis som Hiljemark inne på att göra allt som krävs för att laget ska få en lyckosam sommar i Ryssland.

Påverkar inte Svensson

— Det är klart att jag vet att konkurrensen är stenhård, och jag vet att det kanske kommer att bli svårt att starta den här matchen eller någon match men det är inget som stör mig eller är något som gör att jag gör något annorlunda, säger han.
— Jag är här för att se till att Sverige går så långt som möjligt och om jag kan göra det på sidan om planen så gör jag gärna det.

Seattles Svensson tror sig även ha bilden klar för vad som kommer att krävas av Sverige i VM-öppningen mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod på måndag.

— Följer vi de taktiska delarna som vi är bra på är jag helt hundra på att vi gör en bra match. Sedan vet man ju inte vad det blir för slutresultat, men gör vi det vi är bra på ger vi oss en stor chans att vinna matchen, säger han.