Sara Bergmark Elfgren har skrivit kontrakt med Bonniers. Arkivbild. Foto:

"Cirkeln"-författaren ska skriva tre böcker

Litteratur

Författaren Sara Bergmark Elfgren har skrivit kontrakt med Albert Bonniers förlag om sammanlagt tre nya böcker, enligt ett pressmeddelande. Hon debuterade på Rabén och Sjögren med boken "Cirkeln" 2011 som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg. Det är första boken i Engelsforstrilogin, tillsammans med "Eld" och "Nyckeln", som översatts till 25 språk.

Hennes roman "Norra Latin" från 2017 är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Sara Bergmark Elfgren är dessutom manusförfattare och dramatiker. Hon skapade poddserien "De dödas röster" för Sveriges radio 2016.

"I mina tidigare romaner har jag haft unga i fokus och det är en del av mitt författarskap som jag tänker fortsätta odla. Men jag vill också testa nya vägar och det ser jag fram emot att göra på Albert Bonniers förlag", säger Sara Bergmark Elfgren i pressmeddelandet.

Albert Bonniers Förlag vill poängtera att Sara Bergmark Elfgren inte genomför något förlagsbyte utan att hon i fortsättningen kommer att ge ut böcker på flera förlag.