Får vi se Nadal lyfta bucklan i Paris även i år? Arkivbild. Foto:

Blir Roland Garros en ny Nadalhistoria?

Tennis

Tio har han redan.

I årets Franska öppna jagar spanjoren Rafael Nadal sin elfte grand slam-titel på franskt grus.

— Jag vill vara i toppslag direkt, säger Nadal inför förstarundan.

79 segrar, två förluster.

Rafael Nadal och det orangea gruset på Stade Roland Garros har minst sagt haft ett trivsamt förhållande genom åren. Mallorcasonen och nuvarande världsettan har vunnit den franska grand slam-tävlingen tio gånger och är nu storfavorit till att göra det en elfte gång när han går in i sin första runda mot 54-rankade Alexander Dolgopolov från Ukraina.

— Jag är inte säker på vad det är med Roland Garros som tar fram det bästa ur mig, men att spela på grus, där jag haft så mycket framgångar, och att spela fem-setare, allt detta gör skillnad, säger Nadal till ATP:s webbplats inför söndagens start.

Sviten bröts

Efter en överraskande förlust mot Dominic Thiem i Madrid (hans första setförluster efter 50 raka vunna grusset) studsade Nadal tillbaka genom att ta hem grustävlingen i Rom.

Allt efter att ha kommit tillbaka från tuff skadeperiod.

— Efter en tuff start på säsongen med två skador så har jag kunnat komma tillbaka och spela bra. Varje turnering är annorlunda och här i Paris ska vi försöka få lite stabila träningar så att jag är redo för första matchen. Jag vill vara i toppslag direkt, säger Nadal.

Tre svenskar startar

I årets Franska öppna är det dessutom en hel del svenskt på banan.

Johanna Larsson vill försöka följa upp sin WTA-turneringsseger i Nürnberg när hon i förstarundan tar sig an 205:e rankade Bethanie Mattek-Sands.

Rebecca Peterson, som tog sig igenom kvalturneringen fram till första rundan, möter Su-Wei Hsei (49-rankad) från Taiwan.

Elias Ymer (122) tog sig även han genom kvalturneringen och möter i sin förstarunda 104-rankade Dudi Sela från Israel.