Det Àr den tidigare KycklingKebaben frÄn Kvarnen Galleria som nu har utökat sin meny och startat ett nytt koncept. Förutom kycklingkebab finns det vanlig kebab, hamburgare, falafel, sallader och barnmenyer. MÄlgruppen Àr framför allt tÄgresenÀrer som behöver fÄ mat snabbt men alla Katrineholmsbor som Àr sugna pÄ god snabbmat Àr förstÄs ocksÄ vÀlkomna.
Lyckad invigning
Stinsbostaden har varit stĂ€ngd ett tag och ett nytt matkoncept Ă€r varmt vĂ€lkommet. KIAB har byggt om lokalen frĂ„n golv till tak och den 1 december var det Ă€ntligen invigning. Ăgare Ă€r Segvan Ahmed och restaurangen drivs som ett familjeföretag.
â NĂ€r vi hade restaurangen i Kvarnen lĂ„g vi lite i skymundan, vilket gjorde att folk inte hittade till oss. Nu har vi fĂ„tt ett helt annat lĂ€ge som passar jĂ€ktade tĂ„gresenĂ€rer eftersom vi finns nĂ€ra perrongen. Vi tror ocksĂ„ pĂ„ de som bor pĂ„ norr och de som jobbar i centrum, sĂ„ vi hoppas att det hĂ€r blir attraktivt för dem, berĂ€ttar Segvan.
â Lokalen blev riktigt fin, sĂ€ger Janne Wennergren frĂ„n AB El & SĂ€kerhet Södermanland, som har stĂ„tt för elinstallationen.
Det ska kÀnnas som att man Àr vÀlkommen hem
Restaurangen har invÀndigt ritats av en arkitekt och nÀr det gÀller inredning och maskiner har Segvan fÄtt mycket hjÀlp.
â Företaget Wokk frĂ„n Kumla har ansvarat för bĂ„de projektering av kök och servering samt levererat maskiner och möbler. Jag har haft vĂ€ldigt bra dialog med deras projektledare Tommy WĂ„nggren genom hela projektet, berĂ€ttar Segvan.
JÀrnvÀgsgrillen har 12 sittplatser och Take Away och ligger i samma hus som PressbyrÄn dÀr man kommer upp frÄn perrongen. Utanför finns ocksÄ flera parkeringsmöjligheter. InvÀndigt Àr det mörka kulörer och mysig belysning och pÄ vÀggarna sitter en klocka och trevliga tavlor. KIAB och Segvan har haft tÀt kontakt under hela planeringen och bygget.
â KIABs Magnus Ăsterberg har verkligen lyssnat pĂ„ vĂ„ra önskemĂ„l. Vi vill att man ska kĂ€nna det som att man Ă€r vĂ€lkommen hem. Det ska kĂ€nnas mysigt. SĂ„ Ă€ven om det handlar om snabbmat och mĂ„nga har brĂ„ttom, ska den som har gott om tid inte behöva kĂ€nna att det Ă€r brĂ„ttom att komma dĂ€rifrĂ„n, sĂ€ger Segvan.
För besökarna Melvin och Nils var öppningen efterlÀngtad.
â Det hĂ€r har alltid varit min favorit, sĂ€ger Nils om kycklingkebaben, och det Ă€r kul att det kommer lite nytt pĂ„ menyn. Det Ă€r mysigt hĂ€r och det Ă€r bra att man kan fĂ„ mat snabbt, inte minst för dem som Ă„ker tĂ„g.