Självklart inser Krogpatrullen att O´Learys är ett franchisekoncept och att alla rätter på menyn helt enkelt ska se likadana ut på alla O´Learys-krogar i Sverige. Dessutom vänder man sig till en väldigt bred publik och köket ska passa alla gäster, som vill veta vad de får.
Den stora blandningen av gäster är dock en del av tjusningen med denna sportbar, som även erbjuder shuffleboard, bubbelkvällar, musikquiz vissa dagar och dj:s i eller trubadur i baren på fredagar.
Men vi tar det från början. När krogpatrullen kommer är det en kväll mitt i veckan och ganska tomt i restaurangen. Vi får ett trevligt bemötande och tips om dryck och olika snacks.
På rekommendation tar vi en Neon Ipa från Carnegiebryggeriet på fat (89 kronor) till Combo plate (135 kronor) – en snacksbricka för två, med gräddfil, guacamole, grönsaksstavar, friterade lökringar, mozzarellasticks, friterade ostbollar med jalapeño och quesadilla. Vi tar också in grillade kycklingvingar med vitlök och parmesan, som serveras med selleristicks och extra dipsås.
Vi älskar kycklingvingarna som är rullade i den goda dipsåsen och riven parmesan, quesadillan och våra jalapeño-poppers och sköljer ner det med det aromatiska och fruktiga ölet. Men i övrigt gör snacksen på förrättsbrickan våra smaklökar rejält uttråkade.
Vi hoppas att huvudrätterna ska få dem att vakna till. Menyn består av hamburgare i olika former och grillade kötträtter i tex-mex-stil. Här finns även ett par fiskrätter, sallad, pasta och vegetariska alternativ till köttet.
Vid detta besök testar Krogpatrullen en tryffelburgare med sötpotatisfries och så den galet goda parmesan-garlic-dipsåsen till. Vi beställer också in fiskrätten lax med chimichurri, som serveras med friterad klyftpotatis och chipotlebearnaise. Till det tar vi vinet som rekommenderas, Turckheim Pinot Blanc från Frankrike (109 kronor/glas).
Åter slås vi av att smaksättningen är och försiktig, på gränsen till mjäkig. De friterade klyft- och sötpotatisarna är dessutom lite mjöliga. Känslan av att en del av det som serveras kommer från hel- och halvfabrikat går inte att skaka av sig. Men mitt i alltihop hittar vi en detalj som lyfter hela middagen. En grillad majskolv rullad i chilimayo, som är makalöst god och bekräftar det vi redan visste: Allt blir godare med parmesan!
Även om man har moffat i sig grillade revbenssjäll, pommes och en hel bytta med nachos finns det alltid plats för lite sött. En bra grej som O´Learys erbjuder är små, billiga desserter. Vi tar in en brownie med chokladglass och grädde (55 kronor) och en variant på tiramisu med limoncello och lemon curd (39 kronor). Tyvärr är savoiardokexet i tiramisun snustorrt, men i övrigt en perfekt avslutning på en mastig middag. Brownien är söt och mastig – precis som den ska.
Mitt i alltihop brakar en hockeymatch igång på tv-skärmarna, och vi avrundar vår middag. Notan slutar aningen högre än på jämförbara krogar i Katrineholm, men på det hela taget har vi haft en trevlig kväll.
Nästa gång vi kommer hit ska vi frossa i samtal, kycklingvingar och majskolvar med parmesan. Man sitter bekvämt och det är något opretentiöst med O´Leary´s som som gör att man gärna hänger här med kompisar en kväll.