Youtubeparet LetŽs Feast, som bestÄr av Doris och Cristian Troncoso Velasquez frÄn Norrköping, bildade sin kanal i augusti 2015 och har idag över 360 000 prenumeranter. De ger sig pÄ alla möjliga och omöjliga utmaningar, dÀr ingenting verkar vara för galet eller för svÄrt, men med ett tydligt mÄl.
Att skapa vÀrldens största.
â Det Ă€r en grej vi har. Det har mest handlat om olika former av godis (klubba, colanapp, snickers eller djungelvrĂ„l), men den hĂ€r gĂ„ngen ville vi verkligen göra det pĂ„ riktigt och gick all in, sĂ€ger Cristian.
Med vÀrldens största sushi?
â Vi funderade ett tag pĂ„ den lĂ€ngsta, men den visade sig vara 2,9 kilometer lĂ„ng sĂ„ det gav vi upp ganska snabbt... NĂ€r vi hittade vikten pĂ„ vĂ€rldens största sushi (drygt 30 kilo) kĂ€nde vi "det hĂ€r klarar vi". Vi skulle bara slĂ„ det, sĂ€ger Cristian, som tog kontakt med stiftelsen bakom boken Guinness World Records för att fĂ„ rĂ€tt information i jakten pĂ„ vĂ€rldsrekordet.
Paret vÀnde sig i nÀsta steg till kocken Kim Hansen, Jonny KÀllgren och Kevin Otter, som nyligen öppnat restaurang Avokados i Norrköping igen.
â Vi hade aldrig kunnat fixa det hĂ€r sjĂ€lva hemma i vĂ„rt kök. Det fanns inte en chans, sĂ€ger Cristian och skrattar.
â Det var ingen tvekan, nĂ€r Let's Feast hörde av sig och frĂ„gade om vi kunde hjĂ€lpa till. De Ă€r grymma och gör roliga grejer hela tiden. Det var bara att haka pĂ„ och börja skapa, menar Kim.
Uppdraget lyckades.
Sushin vÀgde imponerande 61,8 kilo, nÀr de vÀgde den framÄt kvÀllen.
â Det gick Ă„t 55 kilo ris, vinĂ€ger och socker. Vi kokade ris en hel del innan vi blev klara. Vi funderade ett tag om vi skulle göra en sushi pĂ„ 100 kilo, men insĂ„g rĂ€tt snart att det inte skulle gĂ„. Vi har bara tvĂ„ kokare. Jag hade ocksĂ„ ett krav pĂ„ att gĂ„ med pĂ„ det hĂ€r, sĂ€ger Kim.
Vilket?
â SlĂ„ en lax i huvudet pĂ„ Jonny. Det var roligt pĂ„ riktigt, sĂ€ger Kim och skrattar.
Varför?
â Bra frĂ„ga. Jag har undrat lĂ€nge nog över det ocksĂ„, menar Jonny och tittar pĂ„ Kim.
â Ha, ha, ha... Jag har faktiskt ingen förklaring. Jag ville bara har lite roligt pĂ„ vĂ€gen. Vi behöver ha det ocksĂ„.
â Jag var ute och jobbade i restaurangen, nĂ€r han ropade pĂ„ mig och ville ha hjĂ€lp med nĂ„got, men det visade sig att han bara ville slĂ„ en lax i skallen pĂ„ mig. Jag var inte alls beredd pĂ„ det och har svĂ„rt att förstĂ„ det roliga i det, sĂ€ger Jonny allvarligt innan han sekunden senare spricker i ett leende.
â Du ser... det var ju roligt, menar Kim.
De öppnar sin restaurang i en tid av pandemi och hÄrd konkurrens, men rÀds inte utmaningarna.
â Man fĂ„r sluta grĂ„ta och börja jobba. Det Ă€r alltid nĂ„got. Det kan vara finanskris, Ă€ndrade skatteregler eller corona... Du mĂ„ste vara beredd pĂ„ det mesta, men tro pĂ„ det du gör och jobba stenhĂ„rt. Det Ă€r det vi kan och ska göra, sĂ€ger Kim.
â Det Ă€r Ă€ndĂ„ rĂ€tt kaxigt att börja med ett vĂ€rldsrekord.
Let's Feast har skickat in all dokumentation och vÀntar svar pÄ om deras vÀrldsrekord blir officiellt.
Hur smakade den?
â Som en vanlig sushi... Den hade kanske lite mer socker i sig för att kunna hĂ„lla passformen. Den Ă€r verkligen kolossal och tar sin plats, sĂ€ger Cristian.
Youtubeparet har skapat över 800 videor genom Ären.
â Det Ă€r mellan tvĂ„ till tre videor i veckan. Det Ă€r inte sĂ„ illa i lilla Sverige. Vi har stĂ€ndigt nya saker pĂ„ gĂ„ng och har inte slut pĂ„ idĂ©er, men det Ă€r klart det blir lite svĂ„rare med Ă„ren. Det finns vĂ€l alltid nya rekord att slĂ„, menar Cristian.