Här är alla rätter som tagit Mästerkock-Adam till final

Årets säsong av "Sveriges mästerkock" lider mot sitt slut. Endast ett avsnitt återstår – den stora finalen – och Katrineholmskocken Adam Thulin är en av de två kockarna som ska göra upp om vinsten, äran och det exklusiva kokbokskontraktet hos Bonniers. Här är listan över alla de rätter som vecka efter vecka tagit Adam till finalen.

Avsnitt 1: Fylld pasta med torsk, karljohansvamp och jordärtskocka. Med den här rätten satte Adam under sin audition ribban för säsongen.

Avsnitt 1: Fylld pasta med torsk, karljohansvamp och jordärtskocka. Med den här rätten satte Adam under sin audition ribban för säsongen.

Foto: Skärmdump från tv4play.se

Kultur och Nöje2022-04-03 07:45
Avsnitt 1: Fylld pasta med torsk, karljohansvamp och jordärtskocka. Med den här rätten satte Adam under sin audition ribban för säsongen.
Avsnitt 1: Fylld pasta med torsk, karljohansvamp och jordärtskocka. Med den här rätten satte Adam under sin audition ribban för säsongen.
Avsnitt 3 (Adam medverkade inte i avsnitt 2): Klassisk Clubsandwich.
Avsnitt 3 (Adam medverkade inte i avsnitt 2): Klassisk Clubsandwich.
Avsnitt 4: Torsk med grönsaksragu och vitvinssås. Avsnittet började med att Markus Aujalay instruerade alla deltagare i hur man gör en klassisk vitvinssås, något de sedan skulle återskapa.
Avsnitt 4: Torsk med grönsaksragu och vitvinssås. Avsnittet började med att Markus Aujalay instruerade alla deltagare i hur man gör en klassisk vitvinssås, något de sedan skulle återskapa.
Avsnitt 5: Spaghetti bolognese. Klassiker i alla hushåll.
Avsnitt 5: Spaghetti bolognese. Klassiker i alla hushåll.
Avsnitt 6: Svensk husmansklassiker: Dillkött.
Avsnitt 6: Svensk husmansklassiker: Dillkött.
Avsnitt 7: Stekt vaktel samt kokt ägg injicerat med örtolja. Deltagarna fick här i uppgift att återskapa två av stjärnkocken Christian Gibrandts rätter.
Avsnitt 7: Stekt vaktel samt kokt ägg injicerat med örtolja. Deltagarna fick här i uppgift att återskapa två av stjärnkocken Christian Gibrandts rätter.
Avsnitt 8: Ricottagnocchi med "sjukt mycket parmesan". Avsnittets utmaning var att laga en varmrätt med ost som huvudingrediens. Adams gnocchis var gjorda på just ricotta istället för potatis.
Avsnitt 8: Ricottagnocchi med "sjukt mycket parmesan". Avsnittets utmaning var att laga en varmrätt med ost som huvudingrediens. Adams gnocchis var gjorda på just ricotta istället för potatis.
Avsnitt 9: Asiatisk råbiff som del av en cateringuppgift. Maten serverades på premiären av Peter Stormares nya långfilm.
Avsnitt 9: Asiatisk råbiff som del av en cateringuppgift. Maten serverades på premiären av Peter Stormares nya långfilm.
Avsnitt 9 (forts): Flankstek med rödkål.
Avsnitt 9 (forts): Flankstek med rödkål.
Avsnitt 9 (forts): Lax på noriblad.
Avsnitt 9 (forts): Lax på noriblad.
Avsnitt 9 (forts): Pilgrimsmusslor med en emulsion på soja.
Avsnitt 9 (forts): Pilgrimsmusslor med en emulsion på soja.
Avsnitt 9 (forts): Vietnamesisk äppelkaka.
Avsnitt 9 (forts): Vietnamesisk äppelkaka.
Avsnitt 10: Stekt vaktel med svamp, jordärtskockspurée och sherryvinägersky. Den här rätten var ett osäkert kort. Adam hade ju redan lagat vaktel vid ett tillfälle! Tack vare den goda smaken gick han vidare ändå.
Avsnitt 10: Stekt vaktel med svamp, jordärtskockspurée och sherryvinägersky. Den här rätten var ett osäkert kort. Adam hade ju redan lagat vaktel vid ett tillfälle! Tack vare den goda smaken gick han vidare ändå.
Avsnitt 11: Deltagarna fick resa till Maldiverna! TIllsammans med sina lagmedlemmar fixade Adam en tonfiskcurry med ris och en chutney på mango.
Avsnitt 11: Deltagarna fick resa till Maldiverna! TIllsammans med sina lagmedlemmar fixade Adam en tonfiskcurry med ris och en chutney på mango.
Avsnitt 12: Grillade grönsaker, svart ris och grillad bläckfisk. Smaker från medelhavet som juryn älskade, även om bläckfisken kunde ha gått lite längre i tryckkokaren.
Avsnitt 12: Grillade grönsaker, svart ris och grillad bläckfisk. Smaker från medelhavet som juryn älskade, även om bläckfisken kunde ha gått lite längre i tryckkokaren.
Avsnitt 13: Ett av Adams starkaste kreativa ögonblick. Uppgiften var att skapa en Svensk-Libanesisk rätt. Adam gjorde älgfärsbiffar med grönärtshummus.
Avsnitt 13: Ett av Adams starkaste kreativa ögonblick. Uppgiften var att skapa en Svensk-Libanesisk rätt. Adam gjorde älgfärsbiffar med grönärtshummus.
Avsnitt 14: Deltagarna fick hjälp av juryn med att laga ett recept de själva skrivit. Adams bidrag var en rätt med krämig dinkel med stekt lax, grön sparris samt en oliv- och parmesansky.
Avsnitt 14: Deltagarna fick hjälp av juryn med att laga ett recept de själva skrivit. Adams bidrag var en rätt med krämig dinkel med stekt lax, grön sparris samt en oliv- och parmesansky.
Avsnitt 14 (forts): Adams första maträtt i det här programmet höll inte måttet, och han tvingades laga moules frites i en elimineringstävling. Bidraget vann, och Adam gick till final!
Avsnitt 14 (forts): Adams första maträtt i det här programmet höll inte måttet, och han tvingades laga moules frites i en elimineringstävling. Bidraget vann, och Adam gick till final!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!