Kallis Bengtsson som är från Gotland började spela dragspel som liten och har gett många solo- och kammarmusikkonserter över hela världen. Han är numera bosatt i USA men ikväll kommer han till Floda kyrka som en del av sin årliga sommarturné

i svenska kyrkor.

– Det är väldigt spännande, jag tänker att det passar i Floda kyrka. Det rummet är bra för renodlade ljudkällor, en musiker på ett ställe med den akustiken, säger Siri Leonardz, organist i Floda kyrka.

Artikelbild

Kallis Bengtsson har flera gånger fått fina recensioner för den klassiska musik han framför på dragspel – ett något annorlunda grepp. Han berättar själv vad besökare till kvällens spelning kan förvänta sig.

– Det blir ett blandat program. Dels musik från de klassiska stora mästarna som Beethoven och Händel blandat med musik av gamla svenska dragspelskungarna som Andrew Walter.

Dragspel i Sörmland brukar vara populärt. Enligt Kallis Bengtsson själv brukar det komma mycket rätt folk när han spelar i de här trakterna. Han hoppas kunna nå ut till många.

– Tycker man om dragspel får man lite klassiskt på köpet och tycker man om klassiskt får man lite dragspel, det ska tilltala många, säger han.