• Jubileumsversionen av "Väckarklocka" kommer till Katrineholm och Cosmos den 31 mars. Foto:
  • Anna Sise, Henrietta Wallberg och Maryam Nikandish i "Väckarklocka". Foto:
1/

Vårens pjäser på Cosmos

Kultur

I vår sätter Katrineholms riksteaterförening strålkastarljuset på den svenska demokratin och kulturhistorien när två föreställningar kommer till Cosmos.

Teaterpubliken i Katrineholm har många datum att lägga på minnet när det gäller lokala föreställningar. Ytterligare två datum kommer här: 31 mars och 16 april.

Söndagen den 31 mars spelas "Väckarklocka", om Elin Wägner och hennes roman med samma namn. Jubileumsversionen av pjäsen ges med anledning av att det är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt och demokratin infördes fullt ut.

Författaren och rösträttskämpen Elin Wägner kliver i pjäsen 100 framåt i tiden och besöker ett nutida Sverige där mycket har blivit bättre men mycket återstår att arbeta för. Marika Holmström, Maryam Nikandish, Anna Sise och Henrietta Wallberg medverkar i Riksteaterns föreställning.

Vårens andra Riksteaterföreställning blir "Nationalparken" den 16 april. Folkmusikerna Sara Parkman och Samantha Ohlander, kompositören Hampus Norén och poeten Jonas Gren tar med publiken på en musikalisk resa som omfattar skog och landsbygd, klimatfrågan och jämställdhetsfrågan. Bakom "Nationalparken" finns gänget som skapade succépjäsen "Fäboland" för ett par år sedan.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/Nöjeteater
Relaterat