Draköra ett har skapats av konstnären Matti Kallioinen och tillverkats av Valla plast. Foto:

Valla plast i lekfullt skulptursamarbete

Konst

Valla plast AB i Katrineholm har under tre veckor tillverkat skulpturer åt konstnären Matti Kallioinen. Konstnären har skapat lekskulpturer, skapta för att leka och klättra på.

Stockholmskonstnären Matti Kallioinen fick tidigare i år i uppdrag av Gävle kommun att skapa två konstverk till förskolemiljöer.

Han fick friheten att skapa den i vilken form han ville och bestämde sig för att verken inte bara skulle vara fina att se på, utan också utgöra en plats att leka på.

Det resulterade i lekskulpturerna Draköra ett och Draköra två, som är cirka tre meter långa och två meter breda i färgerna grön-gult och rosa-lila.

– Först skissar jag upp konstverket, sen går jag över till att skapa små pappersmodeller. Efter det brukar konstverket forma sig och växa fram av sig självt, ungefär som en blomma.

Själva namnet Draköra blev till då jag ville att barnen skulle kunna relatera till det och för att samtidigt skapa spänning för dem, säger Matti Kallioinen.

Valla plast fick i uppgift av konstnären att skapa Draköra ett och två. Efter tre veckors arbete står lekskulpturerna nu klara för frakt i dag, torsdag. Mikael Pettersson, hälftendelägare på Valla plast, är mycket nöjd med samarbetet.

– Vi har haft ett jättebra samarbete med Matti och kommer att fortsätta vårt samarbete tillsammans med honom. Matti har själv varit här för att se till att det blir som han vill, säger Mikael Pettersson.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

VallaKonstKultur/Nöje
Relaterat