Katrineholms ungdomsrevy jobbar hårt med allt från koreografi till kulisser. Kuriren såg torsdagens fartfyllda genrep av "Det enkla valet", som hade premiär på fredagen. På bilden Frida Berlin, Arvid Ström, Linnea Forsberg och Charlie Rangstedt. Foto:

Ungdomsrevyn river ner applåder med ordvrängeri

Nöje

Ungdomsrevyn i Katrineholm är punk, i bemärkelsen "gör det själv". I övrigt är årets föreställning "Det enkla valet" inte särskilt rebellisk, utan en underhållande, ganska traditionell revy med gubbar och kärringar och en del ordvitsig "under bältet"-humor.

Bandet, nytt för i år, hamrar på uppe på sin balkong intill Perrongens scen och låter tätt och bra, inte minst i de rockigare låtarna. Tidigare bandmedlemmar har klivit ner på scenen och gör fina insatser som skådespelare.

Kulisserna är en valstugeby och jag hade gärna sett fler politiska inslag. I de som finns bränner det till ordentligt, inte minst monologen "Simon Syrsa", med manus av Oliwer Carpman. Några av sketcherna, som "Meanwhile på Igelkotten" och "Brevskrivarskola" hade dock behövt en tydlig poäng.

Men helhetsintrycket av "Det enkla valet" är gott. Ordvrängarsången "Jag träffa en tjej", där texten räddas från fula ord genom påhittig växelsång mellan Emma Berlin och Mattias Wessman, river ner gapskratt hos publiken. Ungdomsrevyn är duktig på att bygga sketcher på förväxlingar och missförstånd. Det märks inte minst i inslag som "Tjuverier" och "Underkåver". I den sistnämnda är Charlie Rangstedt, med drag av Johan Ulvesons stillsamma underfundighet på scenen, rolig som misslyckad polis i knarkhandelskretsar.

  • Emma Berlin och Mattias Wessman. Foto:
  • Wilma Dahm är tillsammans med Ebba Fransson revyns duktiga sångerska. Foto:
  • Foto:
  • Frida Berlin och Linnea Forsberg i "Tjuverier". Foto:
  • Arvid Ström och Linnea Forsberg. Foto:
  • Emma Berlin. Foto:
  • Mattias Wessman och Charlie Rangstedt. Foto:
  • Ebba Fransson. Foto:
1/

Dansnumren med Malin Andersson, Emma Berlin och Izabelle Andersson är gedigna och nya stjärnor tänds i Wilma Dahm och Ebba Fransson som sjunger mycket bra och kraftfullt. Riktigt bra är också Arvid Ström och Linnea Forsberg som bidrar med energi och bjuder på sig själva i vitt skilda roller. Och Frida Berlin är kul i bland annat sketchen "Föreningen för glömska" vars fiffiga text hon också är medförfattare till.

En sak saknas i ungdomsrevyn: Katrineholmsrevyn har satsat på, och fått stor uppmärksamhet för, sitt integrationsarbete för att ensemblen i större utsträckning ska spegla vårt samhälle. Jag ser fram emot att ungdomsrevyn kommande år följer det goda exemplet.

Revy

Katrineholms ungdomsrevy

"Det enkla valet"

Regi: Lena Sirrewius

Producent: Daniel Karlsson

Medverkande: Linnea Forsberg, Mattias Wessman, Frida Berlin, Arvid Ström, Charlie Rangstedt, Malin Andersson, Emma Berlin, Izabelle Andersson, Wilma Dahm, Ebba Fransson samt i orkestern Oskar Modig, John Bergius, Fabian Ronach, Viktor Nordström, Edvin Bergsland och Emil Bjällerhag.

Spelas på Ungkulturhuset Perrongen den 5-7 oktober

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

PerrongenKultur/Nöjerevy
Relaterat