Jang Vojses, här under höstens konsert "Från stum till stämma", är en av grupperna i Musikens hus nästa vecka. Foto:

Tonrik vecka i Musikens hus

Nöje

Vecka 7 är det dags för den långa traditionen när föreningarna i Musikens hus bjuder in till konserter i sitt musikaliska vardagsrum.

Yngre och äldre, instrumentalt och vokalt; Musikens hus-veckan i Katrineholm med fyra kvällar av gratiskonserter bjuder som vanligt på stor bredd under Musikens hus-akademiens värdskap.

Veckan är ett sätt för föreningarna som har sin hemmaplan i huset att visa vad de sysslar med och locka intresserade till sin verksamhet. Ett 15-tal musikföreningar finns i huset.

Veckan inleds på måndag den 12 februari med två relativt nybildade grupper: folksånggruppen Samklang samt Trio Karavan, den sistnämnda med Fadi Kutaini, Pelle Halvarsson och Peter Henriksson.

Vokalensemblen Jang Vojses, som senast gjorde stor succé med sin filmmusik "Från stum till stämma" i Tallåsaulan i oktober, intar scenen på tisdag den 13 februari. Samma kväll framträder också Visans vänner.

Dagen därpå sätter Katrineholms kammarkör guldkant på alla hjärtans dag med kärleksfulla sånger. Under kvällen framträder även duon Richard Forss och Christer Cronholm som representanter för jazzklubben Hothouse jazz & blues.

Under Musikens hus-veckans sista dag på torsdag den 15 februari kommer publiken att kunna se och höra elever från Katrineholms kulturskola samt Duveholmsgymnasiets estetiska program som bjuder på musik.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmMusikens husKonsertKultur/Nöje
Relaterat