Carl Erik Thörn och Janne "Bumba" Lindqvist, still going strong på turné. På fredag bjuder de på nostalgi i Katrineholm. Foto:

Svensktoppskungar till Pensionärernas hus

Nöje

Gemensamt har de mer än 110 års erfarenhet av att stå på scen, Carl Erik Thörn och Trio me´ Bumba. På fredag bjuder de på nostalgiafton i Pensionärernas hus i Katrineholm.

"Svensktoppskung" och "Sveriges Jimmy Reeves" kallades Carl Erik Thörn när det begav sig på 60- och 70-talet. 15 gånger låg Thörns låtar på Svensktoppen och han har haft hits som "Jag vill dansa med dig" och "Säg vackra små ord till mig".

Ett gäng som har hållit på ännu längre än Thörns dryga 50 år är Trio me´ Bumba som förra året fyllde 60 år. 1957 startades orkestern med Jan-Erik Lindqvist, Bertil Lindblom, Tommy Wener och Jan Harg. Namnet tog de efter Jan-Eriks smeknamn Bumba.

Redan sommaren efter bildandet fick orkestern sin första spelning i en folkpark. Första turnéfordonet var en Volvo "Droska", som med åren kom att bytas ut mot betydligt större varianter i takt med att orkesterns popularitet växte.

"Man ska leva för varandra" är bandets stora och tidlösa hit, som låg i tolv veckor på Svensktoppens förstaplats. En annan jättehit är förstås "Spel-Olles gånglåt".

Trio me´ Bumba har hållit i gång sedan starten och är nu inne på sitt 61:e år på vägarna. Tommy Wener gick bort 2002 och ersattes i bandet av Rolf Larsson.

Den 16 februari kommer alla dessa musiker, inklusive Carl Erik Thörns hustru Adorena Thörn som även hon är sångerska och låtskrivare med en stor repertoar, till Pensionärernas hus i Katrineholm. Där bjuder de bland annat på Svensktoppshits och hyllningar till Frank Sinatra och Barbra Streisand. Konserten arrangeras av ABF och PRO.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

PROKatrineholmKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat